Иновативно училище

Електронен дневник

Закуска 1-4 клас

Електронен стол

Проект "Образование за утрешния ден"

Проект "Равен достъп"

Проект "Равен достъп"

Награда за Мая Петрова в международен ученически конкурс

        

 

     Мая Петрова от IV "Б" клас спечели специалната награда в международния ученически конкурс „Роди се дете, Син ни се даде”, организиран от детското онлайн списание „Щъркел”.

     Рисунката на талантливата наша представителка беше отличена сред произведенията на 205 участници в конкурса. В надпреварата се включиха деца на възраст от 4 до 18 години от шест държави - Италия, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Украйна и България. Даровитите момичета и момчета показаха своите умения и в писането на есе, разказ, пиеса и стихотворение.

   Пожелаваме на Мая Петрова още много творчески успехи!

Два номинирани проекта в Посланици на здравето

       

     За поредна година Министерство на здравеопазването организира Национален ученически конкурс „Посланици на здравето“.

     Тази година нашето училище   е допуснато до участие във  втора фаза на конкурса с два номинирани проекта:

Ø Първа възрастова група 1-4 клас с автор и ръководител на проекта Валентина Панайотова – класен ръководител на I б клас;

Ø Втора възрастова група 5-8 клас с ръководители Деница Етова – учител ЦДО VI-ти клас и Стефка Нонева-Георгиева – учител ЦДО V-ти клас.

На посещение в Братово - Регионално депо за обработка на битови отпадъци

         

          Група ученици от ОУ “Георги Бенковски“ посетиха на 1 декември Регионално предприятие за третиране на отпадъци „Братово-Запад”, за да се запознаят с технологията на процеса компостиране и да видят инсталацията на регионалното депо.Инициативата е една от поредните по проект „Мисли зелено“, чийто ръководител е г-жа Милка Гошева.

          Децата бяха посрещнати от директора на общинското предприятие инж. Стефан Калчев и техническия ръководител инж. Цоню Дянков. С помощта на презентация главният еколог инж. Маринова запозна учениците с основните етапи на компостирането. По достъпен и интересен начин екологът задържа детското внимание и отговори на актуалните въпроси, които си задават подрастващите, а именно какво представлява разделното събиране; защо е необходимо да се прави; как да разделяме отпадъци и какво може децата да направят. На всички стана ясно, че материалите за компостиране са „зелени“ - обелките от плодове и зеленчуци, отпадъци от растения и цветя, окосена трева , зелени листа и „кафяви“ – сухи клонки и листа, пакетчета от чай и кафе, картони и черупки от яйца и др. Децата от своя страна пък разказаха за нашата станция за компостиране в училище.

 

          След презентацията техническият ръководител инж. Дянков и технологът на компоста инж. Костадинова показаха нагледно на малчуганите и по-големите ученици съоръжението за компостиране в двора на депото. Специалистите обясниха, че компостът допълва почвата с хранителни вещества и има противоерозионни качества. Така ползването му в земеделието гарантира подобряване почвената структура, подпомага отглеждането на здрави плодове и зеленчуци, повишава способността на почвата да задържа вода.