Проект "Образование за утрешния ден"

Електронен дневник

Иновативно училище

Уча.се

Електронен стол

Закуска 1-4 клас

Творческа работилница в края на учебната година разви уменията на децата

Деветнадесет ученици от шести клас, участници в групата „Творческа работилница“, се запознаха с техниките квилинг и изработиха красиви картички и рамки. С помощта на техниката декупаж те направиха тематични подложки за чаши и различни видове бурканчета. Работиха и любимите за тях оригами. Последните часове в Работилницата бяха посветени на мартеничката. Това съобщи ръководителят на групата г-жа Деница Етова.
Благодарение на занятията в „Творческата работилница“ децата развиха фината си моторика , технологичната си култура – умения за изрязване, лепене, апликиране, навиване на ленти с инструмент за квилинг и не на последно място умения за работа в екип.
По време на занятията, които се проведоха от 17.06.2021 г. до 02.07.2021 г., учениците работиха с различни материали – хартия, бои, лепила, декупажна хартия, лак, прежди, мъниста и др.
 

Последен звънец за седмокласниците на ОУ "Г. Бенковски"

Скъпи седмокласници,
Напускате нашето училище не само пораснали физически, но и със запас от знания, които ще използвате в бъдеще. Емоционални, вдъхновени, шумни и преуспяващи - такива ще ви запомним. С постиженията си в областта на математиката, литературата, спорта и изобразителното изкуство вие достойно представихте през изминалите седем години името на ОУ „Георги Бенковски“. Мотивирани от своите учители, вие сбъдвахте мечтите си. Тук открихте приятелства, които ще останат за цял живот. Ние ви дадохме примера да се борите за постигане на успехите си, да откривате доброто във всеки, да помагате на тези, които имат нужда, да обичате!
На добър час, пораснали деца!
От ръководството на училището

Учители, родители и ученици ще са партньори в общ проект по НП на образователното министерство

Добрите новини за ОУ „Георги Бенковски“ в края на учебната година продължават. Радостни сме да ви съобщим, че нашето училище е одобрено по още една Национална програма на ресорното министерство. Това е НП„УЧАСТВАЙ И ПРОМЕНЯЙ – РОДИТЕЛЯТ, АКТИВЕН ПАРТНЬОР В УЧИЛИЩНИЯ ЖИВОТ“. Проектът , чиято стойност е 3000 лева, бе разработен от учителя Ваня Минчева.
Националната програма е насочена към изграждането на партньорство на взаимно доверие, уважение и толерантност между родители, учители, ученици. Целта е привличането на родителите в училищния живот на децата им за допринасяне на по-лесната адаптация и социализация на учениците в училищната среда; активно участие на родителите в обсъждането на актуални за децата им въпроси от училищния живот; при вземането на решения и тяхното реализиране; в предлагането на различни теми за дискусия, в провеждането на различни инициативи и събития;  подобряване на комуникацията между родител-учител-ученик за изграждане на доверие, уважение и толерантност.
Baner1
baner2
baner3