Иновативно училище

Електронен дневник

Закуска 1-4 клас

Електронен стол

Проект "Образование за утрешния ден"

Еразъм +

Проект "Равен достъп"

Проект "Равен достъп"

Ученици от ОУ “Г. Бенковски” участваха в еколагер

Група деца от ОУ “Георги Бенковски” участваха в тридневен еколагер в Еко хотел “Здравец” - парк Родопи, организиран по проекта "Прилагане на мерки за подобряване на екологичното образование на подрастващите в Бургас". В програмата беше включено посещение на “Екопак България”, гр. София, където е създаден и първият интерактивен образователен център за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Учениците имаха възможността да се запознаят с ползите от разделното събиране и рециклиране, както и за значението на тази дейност за опазване на околната среда. Посетиха и сортиращата инсталация за обработка на отпадъци.

"Гората е живот и обща отговорност"

Във връзка с професионалния празник на лесовъдите в България - Седмица на гората, която тази година е под мотото "Гората е живот и обща отговорност", служители на Регионална дирекция по горите - Бургас, представиха открит урок в ОУ "Георги Бенковски" на учениците от втори клас. Проведоха се много игри, в които децата взеха активно участие. Бяха им показани трофеи от благороден елен, сръндак и дива свиня.
Един чудесен час преди пролетната ваканция.

Цар Футбол обедини четири училища

ОУ " Георги Бенковски ", СУ"Петко Росен" , ОУ"А.Г.Коджакафалията "и ОУ "П.Р.Славейков" ръка за ръка създадоха един футболен празник по Националната програма "Заедно в изкуствата и спорта "