Иновативно училище

Електронен дневник

Закуска 1-4 клас

Електронен стол

Проект "Образование за утрешния ден"

Еразъм +

Проект "Равен достъп"

Проект "Равен достъп"

Учениците на ОУ "Г. Бенковски" оптимисти за бъдещето си, сочи анкета, направена във връзка с проект „ Да спасим Земята" по програма Еразъм+

Във връзка с изпълнение на проект „ Да спасим Земята „ с рег. Номер 2022-1- BG01-KA122-SCH-000074795 по програма Еразъм+, Ключова дейност 1, сегтор „Училищно образование“, в началото на м. октомври се проведе анкета, свързана с отношението към опазване на околната среда и устойчивостта на климата.В нея взеха участие 263 ученици от ОУ“ Георги Бенковски“. Целта ни бе да проверим какви са нагласите на децата и младите хора относно бъдещето.

В световен мащаб са правени такива проучвания и резултатите от тях показват безпокойство и неувереност за бъдещето у идните поколения.Нещо повече- процентът на негативно настроените ученици е над 75.

Какво показват нашите данни?

За щастие 61, 2% от анкетираните смятат, че  бъдещето ще е по-добро, 22%- по-лошо, а 17,1% просто нямат очаквания.Основните страхове на учениците са свързани със замърсяването.

49,4% отбелязват, че заобикалящата ни среда е в лошо състояние.

Чия обаче е отговорността за опазването `и? Учениците смятат, че всеки от нас е длъжен да се грижи за природата-близо 70%,едва 5,3% отчитат, че това е задължение на съответните органи, а 31, 6%, че и двете страни трябва да участват в този процес.

Учители на ОУ "Г. Бенковски" проведоха обучение на свои колеги след участие в структуриран курс в Португалия по програма Еразъм +

След участието си в структуриран курс на тема „Sustainability-teaching eco skills“ , състоял се в Порто, Португалия, четиримата учители от ОУ“Георги Бенковски“ проведоха обучение на своите колеги.

Педагогическият колектив и ръководството на училището бяха разделени на няколко групи, за да може по-лесно да се сподели информацията, представена в Порто.Разгледани бяха теми, свързани с устойчивостта, нагласите на младите хора за бъдещето, утопия/антиутопия, кръгова икономика, загриженост за климата в световен мащаб и др.Представени бяха методи и игри за справяне с безпокойството и негативната нагласа за бъдещето.

Колегите останаха впечатлени и удовлетворени от наученото, като избраха да прилагат част от новите знания, компетенции и методи в ежедневната си работа с учениците.

Благодарим им за вниманието и интереса.

Дейността се извършва във връзка с изпълнението на проект „Да спасим Земята“ с рег.номер 2022-1-BG01-KA122-SCH-000074795 по програма Еразъм +, Ключова дейност 1,сектор „Училищно образование“

МЕЖДУСРОЧНА ВАКАНЦИЯ

МЕЖДУСРОЧНА ВАКАНЦИЯ
от 01. 02. 2023 г./сряда/ до 05. 02. 2023 г./неделя/
На училище отново на 6 февруари /понеделник/.
ВЕСЕЛА ВАКАНЦИЯ, ДЕЦА!

Второкласници представиха свой авторски филм. Поздравиха ги известни български актьори

Учениците от 2.в клас отбелязаха Деня на българското кино с премиера на свой авторски филм със заглавие „Второкласни мечти“. В главните роли бяха именно децата. Малчуганите развиха сюжета на филма като истински професионални актьори и допринесоха много за емоционалните преживявания в импровизирания киносалон. Селекция на реплики от емблематични български филми бяха поднесени на гостите на събитието, на които децата подариха и някои от своите любими песни. Всички ученици и ръководството на училището бяха поздравени с видео пожелания от актьорите Александра Сърчаджиева и Любомир Нейков. А за децата от 2.в клас Катерина Евро изпрати персонални автографи. Може би ни очаква втори епизод на филма. Кой знае😉
Поздравления за страхотната идея и нейното осъществяване!
 
Тук може да видите видео пожеланията от актьорите: