Иновативно училище

Електронен дневник

Закуска 1-4 клас

Електронен стол

Проект "Образование за утрешния ден"

Проект "Равен достъп"

Проект "Равен достъп"

Участниците в проекта "ИКТ" вече са островитяни

Децата, участници в проекта „История, култура, традиции“, завършиха часовете за тази учебна година с посещение на остров Света Анастасия. Островът бе една от темите, разработени в проекта през годината. Освен че се насладиха на прекрасната природа, учениците разгледаха музея, запалиха свещици в храма и похапнаха вкусни ястия от островното ресторантче. Емоцията бе двойна, защото пътешествието бе с корабче.
 
В голямата манастирска сграда петокласниците разгледаха интерактивната музейна експозиция, която пресъздава богатата история на остров Света Анастасия с интерактивни методи за визуализация. Момчетата и момичетата не пропуснаха да влязат в шестте стаи на музея, всяка от които разкрива различен етап от историята на острова. На място научиха и за легендите около това място.
В манастирската църква "Успение Богородично" децата се впечатлиха от забележителния дървен иконостас от 1802 г. и от стенописите, консервирани от различни периоди от историята – 10-11 век, както и 12-14 век.
С гостоприемството в ресторанта, носещ името "100 години назад“, нашите ученици се насладиха и на автентичната кухня на острова.
Преди да отплават отново с корабчето за Бургас, децата получиха сертификат, че вече са островитяни. Екскурзията донесе на всички много положителни емоции.