Иновативно училище

Електронен дневник

Закуска 1-4 клас

Електронен стол

Проект "Образование за утрешния ден"

Еразъм +

Проект "Равен достъп"

Проект "Равен достъп"

Харизматичната актриса Гергана Стоянова с урок по човеколюбие и родолюбие в ОУ "Георги Бенковски"

Специален гост в нашето училище днес бе вдъхновяващата актриса Гергана Стоянова. Тя предаде един изключително емоционален урок по родолюбие на учениците от третите и петите класове във връзка с ръководения от нея мотивационен семинар под надслов „Аз уча, вярвам, мога, знам!“. Всяко дете получи книжка, която е своеобразен пътеводител по човеколюбие, ученолюбие, природолюбие, свободолюбие, културолюбие и любознание.
По време на срещата децата попълваха различни рубрики от книжката, докато актрисата разказваше завладяващи истории. Момчетата и момичетата прегърнаха от сърце каузата на своя гост, споделяйки върху белите листи какви са им мечтите, и започнаха да градят план за тяхното осъществяване. Отбелязаха български рекорди и постижения, изброиха имена на герои, които никога няма да забравят, както и книги, които са прочели.
В края на събитието популярната актриса сподели със задоволство, че учениците на ОУ „Георги Бенковски“ са й направили изключително силно впечатление с това, че са запомнили всички нейни послания за родолюбие и човеколюбие. Децата декларираха, че ще изпълнят израза „българска работа“ с положителен смисъл и ще се гордеят с корените си, ще учат българска история и ще помнят и почитат паметта на героите, дали живота си за отечеството. А ние, учителите, ще сме благодарни след време да видим тези наши деца превърнали се в повярвали, можещи, признателни и знаещи млади хора. Чакаме с нетърпение следващата среща с обаятелната Гергана Стоянова.