Отлично представяне на Тодор и Сияна

  

    Нашите първокласници Тодор Митев и Сияна Петкова се представиха отлично на едно от най-трудните математически състезания в Бургас "Академик Никола Обрешков". На двете деца бяха връчени грамоти по време на официална церемония в Природоматематическата гимназия.

    Поздравления за Тодор и Сияна!

Второкласници поздравиха своите майки и учители по повод 8-ми март

       

      Деца от ІІ „в” клас поздравиха днес своите майки и учители по повод Международния ден на жената-8 март. Алина и Николай приветстваха с добре дошли всички гости, които се събраха във фоайето на училището. Бурни ръкопляскания предизвика песента „Като мама”, изпята артистично от малчуганите от ІІ „в”.

      Празничната програма продължи с изпълнение на талантливия Георги Георгиев от І „б” клас, след което момичетата от танцово студио „Танцувай с мен” показаха разучения танц „Буенек”. "Буенек е български народен обичай, извършван в Източна България. Изпълнява се за здраве и плодородие преди Великден"- разясни ръководителят на децата г-жа Вълкова. Представителната изява е по проекта „Твоят час”.

ЧЕСТИТ 3 МАРТ!

На България
Иван Вазов

На теб, Българийо свещена,
покланям песни си сега.
На твойте рани, кръв безценна,
на твойта жалост и тъга,
на твойте сълзи и въздишки,
на твойте страсти и тегло,
и на венеца мъченишки,
кой грей на твоето чело...

Трето място за третокласничката Габриела Кирова в конкурса за рисунка на тема: "3 март 1878. Свободата и нейните герои"

   Третокласничката Габриела Кирова, която посещава рисувалня "Елфина" в училището, е класирана на трето място в нейната възрастова група в конкурса „3 март – свободата и нейните герои“. Конкурсът е част от кампанията на БНР – Бургас „140 години свобода“, посветена на бележитата годишнина от Освобождението на България. 

    Компетентно жури отличи победителите, по трима за всяка възрастова група, между 90 рисунки на деца от град Бургас и региона. Те ще получат наградите си по време на празничния концерт, който БНР – Бургас организира по повод националния празник. Концертът ще се състои на 1 март от 18 ч. В същия ден рисунките на всички участници ще могат да бъдат разгледани във фоайето на Дома на НХК.

     Браво, Габи! Пожелаваме ти още много отличия!

Baner1
baner2
baner3