Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Онлайн списание "Щъркел" показва още един наш талант

  Още един талант на ОУ „Георги Бенковски” – 10-годишната Стела Пеева, е сред представителите, които редакторите на онлайн списание за ученическо творчество „Щъркел” са решили да презентират на своята електронна страница.

  Във визитката на Стела е отбелязано, че се вдъхновява от народните традиции и обичаи. Нейни рисунки са участвали на много конкурси, където печели отличия в челната тройка. Най-големият й успех е трето място в Националния конкурс „На мира в света“, 2018. В публикацията се споменава още, че от последното състезание „Математика без граници” момичето печели златен медал.

  Талантът на Стела Пеева се развива в Арт школа „Елфина“, гр. Бургас, с ръководител Милена Димитрова.

  Ето още от представянето на Стела в онлайн списание „Щъркел”:

http://blog.storks.biz/christmas-messengers/?fbclid=IwAR2vuBJpYkhjigTLz8CMmBhtQFM4ZHuIzpKUb-AS9Px-9uijmqW7S9pwCrM

Четвъртокласничка с прадставителна визитка в онлайн списание за ученическо творчество

   Представителна визитка на Лилия Петрова от 4. „в” клас е поместена в онлайн списание за ученическо творчество „Щъркел”. Във визитката е посочено, че Лилия е художник със собствено мнение, изящен рисунък и усет за цветовете. Нейни рисунки са участвали в много конкурси, а в Национален конкурс „Водата, извор на жиот”-2018 г. е спечелила първо място.

   Четвъртокласничката е сред 7-те деца на ОУ „Георги Бенковски”, наградени днес от кмета на Бургас Димитър Николов по повод празника на града. Лилия получи признание в направление „Изкуства”.

   Вижте нейното представяне в онлайн списание „Щъркел”:

http://blog.storks.biz/%D0%B8%D1%81%D1%83%D1%81-%D1%85%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%81-%D0%B2%D0%BB%D0%B8%D0%B7%D0%B0-%D0%B2-%D0%B5%D1%80%D1%83%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BC/?fbclid=IwAR0xBPjDV8-zWi7jQc2Q3i2jhGPyo2nmgoVWuRTpgbxl8C9uIJ4Aot3KqR0

 

 

Жури от професионалисти отличи две наши ученички в конкурс за рисунка

  Мая Петрова от 5. „б” клас спечели първо място в категория от 5. до 8. клас в ученически конкурс за детска рисунка на тема „Моите приятели от друг етнос”, организиран от Община Бургас. Даниела Димитрова от 5. „б” клас също получи признание за идеята си и журито й отреди престижното 5-то място. Със свои рисунки в конкурса участваха 105 ученици от 1. до 12. клас на територията на общината.

  Конкурсът се проведе от 20 септември до 20 октомври във връзка с изпълнението на Дейност 10 „Преодоляване на негативни обществени нагласи, основани на етнически произход и културна идентичност (включително чрез провеждане на информационни кампании, насочени към недопускане на дискриминация, основана на раса, етнически произход“ в рамките на изпълнението на Проект за безвъзмездна финансова помощ BG05M2OP001-3.002-0040 „Интегриран подход за постигане на значими и устойчиви резултати в образователната интеграция на ученици от етнически малцинства в община Бургас “, Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“.

  Целите на тази дейност са възпитаването на бургаските ученици в дух на толерантност чрез включването им в съвместни дейности на ученици от различни етноси; преодоляване на негативни обществени нагласи, основани на етнически произход.

  Най-добрите рисунки от конкурса ще бъдат отпечатани на картички и плакати. На 12 декември наградените ученици ще получат своите грамоти.

  Честито на Мая и Даниела за оценения им творчески труд!

Кметът Николов награди най-изявените деца на Бургас

   Седем наши изявени деца бяха наградени днес от кмета на Бургас Димитър Николов на официална церемония по повод празника на град Бургас – 6 декември, Никулден. Градоначалникът връчи грамоти на Кристиян Кръстев, в направление „Спорт”, който е носител на Национална купа Кумите гр. Добрич - I място, Георги Георгиев, в направление „Изкуства” за I място в Шести Национален Фолклорен събор "На мегдана", Ивайло Йорданов, награден в направление „Спорт”, получил златен медал в Международен детско - юношески турнир по футбол NESEBARCUP 2017 -Национален турнир футболни звезди, Лилия Петрова, в направление „Изкуства”, спечелила I място в Национален конкурс „Водата-извор на живот“ Бургас; Иван Дейков, в направление „Спорт”, заел I място в Международен детско - юношески турнир по футбол NESEBARCUP 2017 , Мелиса Богова, в направление „Изкуства” за I-ви места в Национален конкурс „Шарено петле“; Международен конкурс на изкуствата „Радост на брега“-раздели класически танци; съвременни танци и характерни танци и София Железнова , в направление „Спорт” за спечелените й редица медали от републикански и международни състезания по бойни изкуства.

  Церемонията, на която кметът Николов награди най-изявените бургаски ученици за учебната 2017/2018, се състоя в зала "Атриум" на Бургаски свободен университет. Официални гости на церемонията бяха – областният управител на област Бургас Вълчо Чолаков, зам. –областният управител проф. Севдалина Турманова, зам. кметът по култура и образование на община Бургас Йорданка Ананиева, началникът на РУО Бургас инж. Виолета Илиева, старши експерт по физическо възпитание и спорт в РУО-Бургас Павлина Алексиева, ректорът на БСУ проф. Галя Христозова и председателят на Комисията по култура към Общински съвет – Бургас Веселин Пренеров.

   Здраве и още много успехи пожела бургаският градоначалник на отличените ученици. Той заяви още, че те са тези, които създават със своята упоритост и талант перспективите на нашия град. В празничната програма с изключително емоционални изпълнения се включиха вокален ансамбъл „Фортисимо“, момичетата на хорова школа „Милка Стоева” и танцова школа „Дюн” .

  Тази година бяха отличени 7 деца от 6 детски градини, 559 ученици с индивидуални награди, 30 отбора и формации от 37 училища и едно извънучилищно звено. Постиженията им са в направленията "Математика и природни науки", "Хуманитарни науки", "Изкуства", "Спорт" и "Професионално образование". Всички тези деца и юноши са се класирали на І-во място на национални или на І-во , ІІ-ро или ІІІ-то място на международни олимпиади, състезания и конкурси, провели се на територията на Република България, и с донесените успехи са прославили името на Бургас.

   Поради участие на Иван Дейков във футболен турнир в гр. Панагюрище грамотата му бе връчена на неговия брат – Стефан Дейков, бивш наш възпитаник. Лилия Петрова също не успя да присъства на награждаването поради уважителни причини. Нейната грамота взе представител на училището.

   Гордеем се много с вас, Кристиян, Георги, Ивайло, Лилия, Иван, Мелиса и София! Честито обществено признание!

 

Baner1
baner2
baner3