Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Петокласници от ОУ "Г. Бенковски" казаха: "Не на зависимостите!"

Стилян Карабялов от V „б” клас спечели ІІ място от обявения от ОбС по наркотични вещества Бурагас конкурс за рисунка и приказка по повод 31 май-Световен ден без тютюнев дим. Ръдвание Мехмед от V „а” клас е с поощрителна грамота. С грамоти за участие в художествената надпревара са наградени и петокласничките Румяна Радева и Даниела Димитрова. Награждаването се състоя в Изложбената зала на Младежки културен център Бургас и бе съпроводено с Арт ателие на тема "Щастливо лято", част от кампанията на ОбСНВ – „Аз обичам себе си”.

„Избрахме това мото, защото, обичайки себе си, вие няма да нараните хората около вас”- каза Ралица Димова-председател на Общински съвет по наркотични вещества, приветствайки присъстващите. Тя поясни, че конкурсът за рисунка е приключил, но за творене на приказки все още е отворен. Предстои издаването на книга с приказки през месец септември, която ще се разпространява в училищата. До края на лятото всеки, който иска, може да се включи с разказчетата на всякаква тема, свързана със зависимостите – цигари, алкохол, наркотични вещества. Творбите могат да се изпращат на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Освен ученици от ОУ „Г. Бенковски”, участници в мероприятието бяха деца от още 4-ри бургаски училища. Всички те рисуваха върху текстилни торбички с маркери, бои и спрейове за текстил. Така дадоха началото на своето „Щастливо лято”.

 

Ето как изглеждат бланките за отговори по БЕЛ и математика за НВО

За първи път електронно ще бъдат оценявани  работите на седмокласниците, които на 17 и 19 юни ще се явят на Национално външно оценяване по български език и литература и математика, поясни министърът на образованието и науката Красимир Вълчев .  Учениците задължително трябва да пишат с черен химикал. Ще се пише върху комплекти с уникален бар код, които са отпечатани и ще се изпращат от МОН. Изпитният вариант и тестът ще се изпращат по електронен път. На самия изпит, който тази година ще започне в 9,00 часа, учениците трябва носят документ за самоличност – лична, ученическа карта или бележник. Важно е да носят служебната бележка с входящия номер.

Подробности около предстоящото НВО  може да прочетете на страницата на МОН:

https://www.mon.bg/bg/news/3650

Може да разгледате бланките за отговори по БЕЛ и математика, които образователното министерство публикува на страницата си.

Бланка за отговори - БЕЛ

Блатка за отговори - математика

Второкласници тренираха мозъците си в занимания по интереси

В клуб „Игра и памет” учениците индивидуално и в екип работеха за трениране на концентрация и добра памет, за тестване и подобряване кратковременната памет, за изграждане на толерантност, търпение, постоянство, сръчност. В резултат на дейностите учениците осъзнаха, че чрез тренировки могат да се постигнат резултати, надминаващи всички очаквания. Те разбраха, че практиката е пътят към овладяване на всяко умение. Учениците в клуб „Игра и памет” побеждаваха и усъвършенстваха себе си чрез решимост, дисциплина и упоритост.

Кметът: ОУ "Г. Бенковски" прави впечатление с позитивизма и резултатите на учениците

Големите успехи, постигнати от учениците на ОУ „Георги Бенковски” през изминалата учебна година, бе поводът кметът Димитър Николов да посети нашето училище. Той бе придружен от ресорния заместник кмет г-жа Ананиева.

„ОУ „Г. Бенковски” ни направи голямо впечатление с позитивизма и резултатите, които показват възпитаниците му”- заяви бургаският градоначалник. Той поиска да чуе от учителите мнения и конкретни предложения, отнасящи се до облекчаване административната тежест в училище, които да постави пред министъра на образованието.

Кметът заяви, че до няколко седмици започва реализирането на първата фаза от Проекта за облагородяване на училищния ни двор. Бяха поставени въпроси, свързани с материалната база и по-конкретно обновяване на радиаторите. Засегнат бе и проблемът с паркоместата пред учебното заведение.

„Бургас има качествена мрежа от училища, хора и потенциал. По тази причина повече ресурси трябва да отиват в образованието”- категоричен бе Николов. Той сподели, че трупа впечатления от други модели на образование по света, за да ги приложим у нас. Като добра практика кметът посочи Уругвай и Финландия. „Трябва да вземем най-доброто и да го поставим на местна почва” – каза Николов.

Той говори още за проекта „Първокласно начало” на Община Бургас, който тази есен ще предложи изцяло нови класни стаи на първолаците в бургаските училища. За да извлече най-доброто от опита на бургаските учители и да го съчетае с нови идеи Община Бургас организира по проекта конференция на 14 и 15 юни.

Baner1
baner2
baner3