Проект "Образование за утрешния ден"

Електронен дневник

Иновативно училище

Уча.се

Електронен стол

Закуска 1-4 клас

Дария Георгиева от 5. А клас е победител в конкурса "Млад Иноватор" 2020/2021

Дария Георгиева от 5. А клас е победител в конкурса "Млад Иноватор" 2020/2021 - Национален ученически конкурс за зелени иновативни идеи. Дария и още петима участници са получили отлична оценка в категория „Творчество“.

Мисията на конкурса е да провокира мисленето на децата в посока опазване на околната среда, да ги стимулира да насочат вниманието си върху реални и практични решения, които биха могли да допринесат за подобряване на условията и средата, в които живеем.

Целта е да се даде възможност за по-нататъшна реализация на проектите, но и да отключи любопитството на участниците към устойчивото развитие като принцип на обединение на екологичното, социалното и икономическото.

Поздравления за Дари!

Подробности може да видите тук: https://www.mladinovator.bg/%D1%84%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B82021?fbclid=IwAR2dDqBJdj9NYPOFbGjUeduMvKVPzKLEW69qnmVhqqyaJYCQOTcQCm-co9k

3. В клас учредиха клуб "Млади възрожденци"

  • Публикувана на Понеделник, 22 Февруари 2021 19:51
На 9 февруари тази година учениците от III в клас учредиха клуб „Млади възрожденци“. Инициативата „Млад възрожденец“ е на Общобългарски комитет „Васил Левски“ – София, с председател Васил Василев и под почетния патронаж на Вицепрезидента на България. Припомняме, че 4. Б клас също e част от голямата общност на „Млади възрожденци“.
Целта на клубовете е да се провокира интереса на децата да опознаят по-добре живота и делото на Васил Левски, да научат повече за българската история и да запазят родолюбието. С явно гласуване третокласниците избраха ръководство на клуба.
Общобългарски комитет "Васил Левски" подари на новоучредения клуб, подаръци – фланелки с лика на Апостола на свободата и учебни пособия.
Младите възрожденци почетоха 148 - та годишнина от Обесването на Апостола, като попълниха работни листове, свързани с делото на Левски, четоха стихове и представиха интересни факти за живота му.

Учениците от IV клас участваха в проект за безопасен интернет в eTwinning

Учениците от IV клас участваха в проект за безопасен интернет в eTwinning, най-вълнуващата общност на училищата в Европа.

В час по английски език те четоха и записаха правила, които трябва да спазват при общуване в интернет. Попълниха онлайн анкета, 

създадена от испански ученици, с въпроси за ползването на дигиталното пространство. 

Ясен Кръстев и Георги Илиев записаха в приложение важни за тях правила, които бяха споделени с участниците в проекта. 

Благодарим на децата, които се включиха в тази инициатива.

https://www.facebook.com/ou.gbenkovski/videos/726014401446773

https://www.facebook.com/ou.gbenkovski/videos/145206040780582

 

Три четвъртокласнички се класираха за областния кръг на "Знам и мога"

  • Публикувана на Понеделник, 22 Февруари 2021 15:03
Сияна Петкова от 4. Б клас, Мая Дончева от 4. А клас и Теодора Петрова от 4. А клас се класират за областния кръг на Националната олимпиада „Знам и мога“, който ще се проведе на 27.02 от 9.00 ч. Трите момичета показаха отлични резултати в първия кръг /общински/от състезанието. Сияна Петкова се класира за областния турнир с 45 точки, Мая Дончева с 32.5 точки, а Теодора Петрова с 31.25 точки.
Браво, деца!
Националната олимпиадата „Знам и мога” е интердисциплинарна. Провежда се по тема, която обхваща разнообразни задачи от няколко учебни дисциплини. Форматът на олимпиадата включва 12 задачи със свободен отговор.
Желаем успех на Сияна, Мая и Теди!

Над 100 медалисти от II кръг на "Родна реч"

37 златни, 57 сребърни и 26 бронзови медала получиха нашите деца от 2. кръг на състезанието "Родна реч". Браво, първенци! 

Списък с получен брой точки на учениците, участвали в състезанието "Родна реч" II кръг може да видите тук.

Baner1
baner2
baner3