Електронен дневник

Уча.се

Moodle

ОТВЯХМЕ КОНКУРЕНЦИЯТА, ПЪРВИ СМЕ НА ОБЛАСТНО ПО БАСКЕТБОЛ

ОУ„Георги Бенковски” спечели първо място на Областното първенство по баскетбол момичета V –VІІ клас. Поздравления за Рени Николова , Теодора Лозева , Анастасия Фам , Лора Христова ,Виктория Панайотова, Карина Венева , София Железовна , Еми Сиракова , Виктория Иванова и Ясмина Йорданова и техния треньор г-жа Теодора Желязкова.

В днешната среща участваха отборите на Несебър, Сунгурларе и с. Бата. Жребият определи първоначално нашите момичета да играят с отбора на Бата. Срещата завърши с безапелационна победа 56:6 за отбора на „Г. Бенковски” . Втория мач играхме със Сунгурларе. И в тази среща се наложихме без проблем. В края резултатът бе 60:7 за тима на г-жа Желязкова. Трети станаха Несебър.

Следва зонален турнир. Очакваме да видим нашите момичета на републиканско.

Гордеем се с вас, победители!

 

 

Победителите от конкурса за кукерска маска и тематична рисунка

Eто и победителите от конкурса за кукерска маска и тематична рисунка, организиран от Училищния ученически съвет:

І място за рисунката на Габриела Кирова от ІV „а” клас;

ІІ място за рисунката на Йоан Мартин Иванов от І „а” клас;

ІІІ място за рисунката на Сияна Петкова от ІІ „б” клас.

Честито на победителите!!!

Благодарим за участието в конкурса на всички деца, които проявиха интерес и създадоха изключително пъстри и автентични кукерски маски върху белия лист!

 

Второкласник с математическо отличие

Тодор Митев от ІІ „б” клас получи грамота за отличие от престижното математическо състезание „Акад. Никола Обрешков”. Момчето бе наградено по време на официална церемония в ППМГ Бургас.

Честито отличие на Тодор!

Талантлив първокласник нарисува паметника на връх Шипка като истински художник

Даниел Стоев от І "б" клас бе поздравен и награден от директора на училището за рисунката си "Паметникът на връх Шипка". Като подарък Даниел получи пособия за рисуване. Неговата рисунка вече е поставена в рамка и краси един от училищните коридори.

Поздравяваме малкия художник за старанието и за патриотичната идея, вложена в рисунката!

Брат и сестра със златни медали от европейско по джу джицу

Димо Стоичков от 4. „в” клас и неговата сестра Таня Стоичкова от 1. „б” клас се завърнаха със златни медали от 15 –тото европейското първенство по джу джицу в Словения „MARIBOR OPEN 2019”. От турнира Димо донесе за Централен полицейски карате джу джицу клуб два златни и един бронзов медал, а Таня, която тренира в същия клуб – един златен и един бронзов медал. В европейското състезание , провело се на 2. и 3. март, участие са взели над 500 състезатели в различни възрастови групи от 24 държави. Димо Стоичков се състезава във възрастова група 10-12-годишни, а сестричката му - във възрастова група от 6 до 9 годишни. „Чувствам се много щастлива и развълнувана”, сподели Таня пред своя клас, който я аплодира за големия успех. Момичето тренира джу джицу повече от две години. Тя признава , че се е запалила по този спорт покрай батко си, а за състезанието в Словения се е готвила повече от месец. От своя страна Димо поясни, че именно спортът изгражда у него много качества, които му помагат и в ежедневието.

Пожелаваме и на двамата медалисти да са все така устремени и борбени!

Baner1
baner2
baner3