Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Да почистим заедно двора на училището!

  • Публикувана на Четвъртък, 05 Септември 2019 10:34

Ръководството на ОУ „Г. Бенковски” кани учениците и техните родители, които имат желание, да се включат заедно с класните ръководители в почистването на училищния двор на 10 септември от 9.00 часа. Хигиенни пособия /найлонови торби и ръкавици/ ще бъдат осигурени. Нека дворното пространство стане по-чисто за Новата учебна година! Очакваме ви!

 

РЕШЕНО Е! ПРАВЯТ ПАРКИНГ ДО ОУ „Г. БЕНКОВСКИ”

Местният парламент взе решение за изграждане на крайуличен паркинг с успоредно паркиране, като част от обслужващата улица до ОУ „Георги Бенковски”, при запазване на съществуващата едроразмерна растителност като крайулично озеленяване. До това решение на Общински съвет Бургас се стигна след искане от директора на ОУ „Г. Бенковски” до кмета на общината за осигуряване на възможност за изграждане на места за паркиране в непосредствена близост до училището.

Причината да се поиска съдействието на общинарите от страна на ръководството на училището бе продиктувана от постъпилите множество сигнали от страна на родители на малки ученици, изпращащи децата си до входа на учебното заведение от съображения за сигурност, които на този етап трудно намираха място да паркират пред училището. Изграждането на регламентирани места за паркиране до учебното заведение ще улесни и ще даде спокойствие на много родители. В паркинга ще има места за МПС и за хора с увреждания.

Ето и решението от проведеното на 30.07.2019 година заседание на ОС Бургас:

На основание чл. 21, ал. 1, т. 8 и т. 11 от ЗМСМА и чл. 134, ал. 1, т. 1 и т. 2, във връзка с чл. 125, ал. 8 от ЗУТ, Общински съвет Бургас дава съгласие за изменение на ПУП - ПР за УПИ III, УПИ IV и УПИ V, в кв. 9, по плана на ж.к. „Зорница“, част от ПИ с идентификатор 07079.601.121 по КК на гр. Бургас с цел създаване на устройствена основа за изграждане на крайуличен паркинг с успоредно паркиране, като част от обслужваща улица с о. т. 96 – о. т. 98 – о. т. 100, при запазване на съществуващата едроразмерна растителност като крайулично озеленяване.

По темата писаха:

http://m.focus-news.net/?action=news&id=2685220

https://www.burgasinfo.com/news/view/5/90998

http://www.focus-news.net/news/2019/07/30/2685220/burgas-obshtinskiyat-savet-odobri-predlozhenie-za-izgrazhdane-na-parking-v-zh-k-zornitsa.html?fbclid=IwAR2KAcmdz5hhb7D_g5gXy78a58333cG-pfFjNuIGXMcUXGYQjhlpPxklRgw

https://www.kmeta.bg/nov-parking-ste-ulesnyava-roditelite-v-k-s-zornica?fbclid=IwAR3Py8LDqj0uj9r7xXYBX5lt-FkGMgbCkVHIdPl9_7Of3i1EPFnToL_42MM

ОУ „Георги Бенковски” е иновативно училище

От Министерски съвет изнесоха списък на иновативните училища в Република България, сред които е и нашето. На основание член 38, ал 6 и чл. 39, ал. 5 от Закона за предучилищното и училищното образование Министерски съвет прие списък на иновативните училища за учебната 2019/2020 година.

Малките ни художници участваха в летен пленер

Деца от ОУ"Георги Бенковски" участваха в летен пленер, организиран от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” - Бургас със съдействието на рисувалня „Елфина“ с ръководител Милена Димитрова.
В събитието взеха участие Теодора Петрова ,Дария Георгиева, Атанас Красимиров, Лилия Петрова и Мая Петрова. Децата направиха скици на пожарникарското оборудване, облекло и автопарк, по които ще бъдат нарисувани рисунки за националния конкурс "С очите си видях бедата".

Подробности може да прочетете тук:

https://www.burgasinfo.com/news/view/5/91036?fbclid=IwAR2UwCv5uPRXfZZXmQupQyN422HQ8X5VoXZ4MQF_JFyKPcuVXi8piYmW9Qk

Baner1
baner2
baner3