Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Четири златни медала спечелиха наши ученици от финалния кръг на "Многознайко"

Петър Донев, Калоян Терзиев, Мария Георгиева и Игор Шуленин са на първо място във финалния кръг на ученическото състезание „Многознайко”. Освен грамоти, те получават и купи от организаторите. На второ място се класират: Стилиян Тодоров, Константин Митев, Даниел Стоев, Сияна Петкова и Веселин Николов. Трети в голямата национална надпревара са Мая Радева, Лилия Петрова, Теодора Петрова, Ангел Недев и Ирина Димитрова. Похвални грамоти за активно участие и достойно представяне в състезанието получават: Маргарита Пенова, Иван Пендев, Венелин Андонов, Калоян Недев, Туче Али и Златомир Вътев.

Честито на всички отличени ученици на ОУ „Георги Бенковски”!

Вече имаме стая за художници. Училището ни спечели проект на Ротари клуб Бургас-Пиргос на стойност 2000 лв.

Проектът, разработен от нашето училище „Да дарим възможност”, е избран сред проектите-фаворити в област „Изкуства” в конкурс, обявен от Ротари клуб Бургас-Пиргос. Така една от стаите в училището се оборудва с 20 статива за рисуване на стойност 2000 лева. По този повод днес в учебното заведение посрещнахме представители на Ротари клуб Бургас-Пиргос, сред които видния ротарианец Виржиния Хайк и Оля Костадинова – председател на комисията „Да дарим възможност”. Г-жа Костадинова приветства нашето училище за инициативата и лично художничката Милена Димитрова, която разработи проекта.

Спечелването на проекта ще даде възможност на над 30 талантливи деца да творят в подобрени условия на труд и да развиват художествения си талант. Г-жа Димитрова подготвя вече няколко години наши ученици за участие в художествени конкурси, а децата се класират на призови места. Директорът на ОУ „Георги Бенковски” г-н Петко Георгиев благодари на Ротари клуб Бургас-Пиргос за оказаната чест да бъдем сред избраните училища. Той връчи на председателя на комисията благодарствено писмо и подари рисунката на петокласничката Мая Петрова „Божията благодат от небето”, която спечели голямата награда на международния конкурс "Роди се дете, Син ни се даде".

Сред художествените форуми, в които участваха през последните две години нашите талантливи деца и печелиха награди са: регионален конкурс „Водата и Земята”, "Аз, моят град и морето"; националните конкурси: “Водата е живот”, ''Велики Преслав – история на цял един народ'', „Моите приятели от друг етнос”, "Вяра и упование","Животът на един щъркел” "Моите приятели котките", конкурс на сдружение "Азбукари”; международния конкурс "Роди се дете, Син ни се даде", конкурса за детска рисунка на тема "Магията на Космоса".

„Горда съм с всички постиженията на тези невероятни деца, особено когато талантът им е оценен извън пределите на родния Бургас”, заяви г-жа Милена Димитрова. Тя сподели и някои от идеите, които смята да прокара през следващата учебна година, за да обогати творчески малките си възпитаници.

Пожелаваме на художниците на ОУ „Г. Бенковски” да са все така с богата фантазия и с много идеи, които да претворяват върху белия лист, а един ден техните картини да красят световните изложби!

Първокласник и петокласничка отличени в конкурс за рисунка

Росен Венев от І „б” клас е класиран на първо място във възрастова група І-ІV клас на регионалния конкурс за рисунка "Аз, моят град и морето". Мая Петрова от V „б” клас грабна трето място в същия конкурс.

Художествената надпревара бе организирана от Ротари клуб Бургас - Пиргос, Община Бургас и Център за подкрепа на личностното развитие – Бургас.

Конкурсът е ежегоден и дава възможност на децата-таланти на гр. Бургас и техните педагози да популяризират своите творчески възможности и умения.

Заключителният етап на конкурса ще се проведе на 01 юни 2019 г. до 07 юни 2019 г. в Експо-център "Флора", където ще бъдат изложени най-добрите творби, а участниците ще бъдат наградени.

Поздравяваме Росен и Мая за успеха!

ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

ОУ "Георги Бенковски" взе участие в празничното шествие по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост - 24 май.

Шествието беше поведено от кмета на Бургас Димитър Николов и от представители на бургаското духовенство. Дъждовното време не успя да помрачи празничното настроение. Ученици, учители, просветни дейци и библиотечни служители пяха заедно „Върви, народе възродени" и развяваха знамена с ликовете на светите братя Кирил и Методий.

Приветствието на кмета на Бургас Димитър Николов може да прочете тук:
https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/38594

Baner1
baner2
baner3