Проект "Образование за утрешния ден"

Електронен дневник

Иновативно училище

Уча.се

Електронен стол

Закуска 1-4 клас

В очакване на Никулден

С пожелание за светъл Никулден от децата от 1. А клс. Тези морски красоти те са изработили в часовете по занимания по интереси под ръководството на г-жа Марияна Атанасова.

 

Четвъртокласници придобиха умения да създават интерактивни игри и мултимедийни приложения

Учениците от 4.а, 4.б и 3.в клас, участници в клуб „Училище за цифрови умения“ и „Дигитален свят“ по проект „Образование за утрешния ден“ с ръководители г-жа Георгиева и г-жа Димитрова,  след почти два месеца продължават да развиват своята компютърна грамотност. Вече умеят да използват MS Office приложения за текстообработка, създаване на презентации, търсене и съхраняване на информация в Интернет . Придобиха знания и Умения Да създават интерактивни игри и мултимедийни приложения с Готови Шаблони в LearningApps.org , Wordwall .net , canva.com, writereader.com и други платформи, като спазват правилата за безопасно сърфиране в онлайн пространството.

Стартира проект „Образование за утрешния ден“

През месец октомври стартира проект „Образование за утрешния ден“. Учениците от 3. в и 4. а клас ще повишат дигиталните си умения под формата на извънкласни дейности. Чрез различни приложения те ще създават свои проекти, постери, електронни книжки и др.

 

Включваме се в конкурс за рисунка, посветен на св. Николай Чудотворец

Бургас е в навечерието на своя голям празник Никулден, когато всички ще почетем свети Николай Чудотворец. Представяме на вашето внимание нашите представители за конкурса, организиран от Община Бургас и Читалище "Фар" за детска рисунка на тема „Свети Николай Чудотворец и Никулден в Бургас“. Това са талантливите петокласнички Дария Тодорова и Стела Пеева.
Пожелаваме им успех!

Ето как учениците от 3. в клас научиха за свойствата на водата

Водата в природата постоянно преминава от едно състояние в друго.Когато се нагрее от слънцето, част от нея се изпарява и превръща във водни пари. Водните пари се издигат нависоко, там се охлаждат и втечняват. Така се образуват водни капчици, които се сгъстяват и превръщат в облаци.
Ето как учениците от 3. в клас научиха за свойствата на водата във факултативните часове по човек и природа. Върху прозрачен плик с цип направиха мисловна карта „Кръговрат на водата“, наляха гореща вода и веднага се получиха изпарения.
Baner1
baner2
baner3