20 АПРИЛ - ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ОУ "Г.БЕНКОВСКИ"

На 20 април т.г. ОУ „Георги Бенковски” отбелязва 51 години от създаването си. На тази дата отдаваме почит на патрона на училището.

Различни прояви ще съпътстват празничния ден, който е обявен за неучебен със заповед на директора, но присъствен. Предвиждат се редица състезания, презентации, викторини. Класовете ще премерят сили и в спортни надпревари. От 14.30 часа ще започне пробният изпит по БЕЛ за седмокласници.
За патронния празник петокласниците от клуба по журналистика издадоха вестниче, в което са поместени интересни моменти от училищния живот, интервюта с учители и лично творчество. Шестокласниците подредиха табло за живота и делото на Георги Бенковски - стратегът на Априлското въстание.

Предстои ни един вълнуващ празничен ден. Нека всеки ученик даде най-доброто от себе си и да докаже, че носи борбения дух на Бенковски!

Наградиха наши художнички

Четвъртокласничките  Даниела Стойкова и Мишел Петрова, които се класираха съответно на трето и седмо място в ученическия конкурс за детска рисунка "Моите приятели от друг етнос", бяха наградени на официална церемония. Двете момичета са възпитанички на Рисувалня "Елфина". Поздравления!

Baner1
baner2
baner3