Електронен дневник

Иновативно училище

Електронен стол

Уча.се

Moodle

Успешно стартирахме обучението в електронна среда

От днес в ОУ „Г. Бенковски“се прилагат различни форми на обучение в електронна среда. Стартът на учебните онлайн занятия бе даден успешно в 9.00 часа. Учениците от начален етап на образование заедно с техните учители работиха с електронни учебници, платформите: learningapps.org, clasroomBg, аудиодиктовки, вайбър групи,онлайн тестове,електронна поща, работни листове.Въпреки подготвените от учителите електронни тестове, поради технически причини в образователната платформа Школо, учениците и учителите днес не успяха да работят.В момента платформата се актуализира.

В прогимназиален етап на образование обучението днес вървеше чрез платформите discord,вайбър групи, електронни пощи.Платформата „Уча се“ вече може да се използва безплатно.

Благодарим на всички ученици и родители за разбирането и търпението!

Временно седмично разписание

От утре, 16.03.2020 г., се въвежда временно седмично разписание за учениците от ОУ „Георги Бенковски”. То ще е в сила до 27.03.2020 г. Предоставяме Ви седмичното разписание на учениците в прогимназиален етап:

тук

До 18.00 часа днес учителите от начален етап на обучение ще поставят временното седмично разписание на класовете си в групите на класовете. 

Изрънредна ситуация!!! Петък, 13.03.2020 г., - неучебен ден

ВАЖНО!!!
От петък всички бургаски училища ще бъдат затворени, съобщи кметът на Бургас Димитър Николов. Изявлението бе публикувано веднага, след като Министерски съвет предложи на Народното събрание обявяването на извънредно положение в цяла България.

Изявление на бургаския градоначалник в личния му профил във фейсбук:

 

"Държавата е изправена пред извънредно положение. Сега най- важното е да запазим спокойствие, да бъдем отговорни, разумни и дисциплинирани. Паниката е най- лошия съветник!

Трябва да сме мобизилизирани и всеки от нас да спазва правилата! За да не вреди не само на себе си, но и на околните.

Призовавам за солидарност, загриженост и отговорност!

Вярвам, че Бургас може да се обедини и мобилизира отговорно и със загриженост пред това предизвикателство, и че всеки от нас ще спази стриктно мерките, обявени от националния щаб и правителството.

От утре всички бургаски училища ще бъдат затворени до второ нареждане.

Очаквам решението на парламента и утре ще обявя следващите мерки, които ще въведем.
Ще направя всичко по силите си, за да ограничим бъдещи негативни последствия за Бургас и България.

Моля ви, ограничете контактите, спазвайте максимална лична дисциплина и хигиена и знайте, че го правите за себе си и близките си!

Ще се справим!"

 

 

https://news.bnt.bg/news/izyavlenie-na-krizisniya-shtab-za-koronavirusa-1043137news.html?fbclid=IwAR1VLrY5SaZbq-w_bN4R3nyFaN_o5AoUO283U6VyhmbyXkqCZ9GsAkHzdUE

 

От понеделник в ОУ „Г. Бенковски” няма да се провеждат редовни учебни часове, а ще се прилагат различни форми на обучение в електронна среда

От понеделник, 16.03.2020 г., в ОУ „Георги Бенковски” няма да се провеждат редовни учебни часове, а ще се прилагат различни форми на обучение в електронна среда.

Със Заповед на министъра на здравеопазването до 29 март 2020 г. се преустановяват учебните занятия и всички извънкласни мероприятия (занимални, клубове, зелени училища, екскурзии и други) в училищата, университетите и в другите обучителни институции и организации. Тази мярка е част от взетите противоепидемичните мерки на територията на Р България.

Днес всеки класен ръководител ще информира родителите и учениците от съответният клас за начина за провеждане на обученията в електронна среда. Моля, следете редовно съобщенията в платформата ШКОЛО. За провеждането на часовете е необходим интернет и компютър. Настояваме учениците да проявят сериозно отношение към предстоящото следващите седмици обучение . Молбата ни към родителите е да следят за контрол.

И още по темата:
Кметът на Бургас Димитър Николов разпореди множество превантивни мерки.

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/41827

Пожелаваме на всички наши ученици и техните родители здраве!

Сребро и бронз за нашите математици от зимния кръг на „Математика без граници”

Сребро и бронз за нашите математици от зимния кръг на математическото състезание „Математика без граници”

Ето и резултатите:

Сребро за:

Първокласниците:
Георги Стоянов, Елица Димова;
Третокласниците:
Тодор Митев, Емил Адамов, Петър Донев;
Четвъртокласниците:
Ния Апостолова, Петя Димитрова;

Бронз за:

Първокласниците:
Деян Михов, Мая Александрова, Елис Алимолла, Полина Ордалиева;
Второкласниците:
Мария Янева, Емил Чанев, Стоян Георгиев, Стефан Илиев, Преслав Маргаров, Даниел Стоев;
Третокласничката – Сияна Петкова;
Четвъртокласниците:
Даниела Генова, Виктор Тодоров и Дарина Симеонова.

Браво, деца! Гордеем се с вашите постижения!

Baner1
baner2
baner3