Наши талантливи художнички отличени в изложбата "Водата е живот"

   

      Рисунките на нашите чудесни художнички Габриела Кирова от  III "A" клас и Даниела Генова от II "A" клас бяха отличени и техните рисунки бяха включени в изложбата по повод 22 март – Световният ден на водата. За 16-та поредна година „ Водоснабдяване и канализация“ ЕАД- Бургас организира традиционна изложба за детски рисунки под наслов „Водата е живот“. В надпреварата участваха деца на възраст от 3 до 16 години. Общият брой на рисунките тази година е 280, като 53 от тях бяха показани на изложбата в Дружеството на художниците.

     Всички включени в изложбата бяха наградени  и получиха подаръци от ръцете на специалните гости, удостоили с присъствието си това чудесно събитие.  На изложбата присъстваха Руска Бояджиева, зам.-кмет на Бургас с ресор „Европейски политики и околна среда“, Валентин Люцканов, главен секретар на Областна администрация Бургас, инж. Ганчо Тенев, изпълнителен директор на ВиК-Бургас, Йоанис Партениотис, председател на борда на директорите на „ВиК“ЕАД-Бургас и общински съветници.

    Честито на малките големи художнички, на техните учители и на Ръководството на ОУ "Георги Бенковски".

        Талантът е дар, който се отглежда, а в ОУ"Георги Бенковски" знаят как се прави това. Милена Димитрова

             

Вече може да поръчате и онлайн обяда на детето си в училищния стол

От 26 март, понеделник, вече може да поръчате и онлайн обяда на детето си в училищния стол. Разгледайте системата на адрес www.e-stol.com

Заплащането на място НЕ ОТПАДА. Изискването е да се даде заявката предния ден.

 

В Литературен клуб-читалня "Малкият принц" с Теодора Вълева

    

 

      Днес в Литературен клуб-читалня "Малкият принц" се състоя и първата организирана среща на деца от ОУ "Георги Бенковски" гр. Бургас с бургаската авторка на детска литература Теодора Вълева.

      Теодора Вълева е от град Бургас. От малка обича да пише и издава първата си книга на 18г. Пише поезия. Издадени книги: “Дар” (лирика, 1999 г.), “Родена в сълза” (лирика, 2000 г.), “Сърцето има тайни” (лирика, 2015 г.), “Приказките на мама” (стихове за деца, 2016 г.), “Новите приказки на мама” (стихове за деца, 2016 г.), “Приказен календар” (в съавторство с Цветослава Христанова, стихове за деца, 2016 г.), “Женска наздравица” (лирика, 2017 г.); "Зад пъстрото перденце се учило детенце"; "В нашите детски очички колко вълшебно е всичко". Наскоро тя издаде и първия си диск с детски песнички, по неин текст. На срещата присъства и представител на издателство "Архимед".

     Четенето и срещата преминаха изключително вълнуващо както за децата, така и за самата авторка. Малчуганите преоткриха магията на стиховете, а самата Теди бе удовлетворена и ентусиазирана от това, че успя да предаде емоцията и магията на детската литература. Накрая всички деца получиха подарък от издателството - детски календар със стихчета.

   Съитието бе отразено и от "Канал 0". Вижте тук!

    

Седмокласничка със златен медал от международен турнир

Седмокласничката Василиса Романова, която се състезава за клуб "Никон"-Бургас, се завърна със златен медал от най-силния международен турнир по олимпийско карате, провеждан в България. В надпреварата в София са се включили над 1070 състезатели от 15 държави. Честита победа, Василиса!

Baner1
baner2
baner3