Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Повод за гордост в навечерието на Коледа

 В навечерието на Коледа детското онлайн списание "Щъркелите" публикува резултатите от Международния конкурс "Роди се дете, Син ни се даде". Ето ги и нашите победители: "Голямата награда" се дава на Мая Петрова от V „б” клас за рисунката ѝ "Божията благодат от небето" и на Лилия Петрова от IV „в” клас за рисунката "Исус Христос влиза в Ерусалим". Стела Пеева от III „б” клас получава "Специална награда" за рисунката "Коледари". Това съобщи ръководителят на рисувателна школа „Елфина” г-жа Милена Димитрова.

  150 деца и младежи на възраст от 4-6 до 18 години участваха тази година в Международния конкурс "Роди се дете, Син ни се даде"-2018 г., от 6 държави - България, Сърбия, Босна и Херцеговина, Украйна, Италия, Канада. Творбите бяха публикувани на 6 езика.

  "Най-големите победители успяват да надмогнат нещо у себе си, да победят малкото зло пламъче, което от време на време се разгаря в душата. Понеже тя, душата, все се стреми към доброто и красивото, а това го има най-изобилно в празника Рождество Христово”. Това написа създателката на детското онлайн списание "Щъркелите" и организатор на конкурса г-жа Mаргарита Друмева.

Победителят в украсата за Коледа е ІV "а" клас

ІV „а” клас е победителят в училищния конкурс „Най-добра коледна украса на класна стая”. Това реши Комисия в състав: г-жа Комогорова, зам. –директор, г-жа Калъчева -домакин и трима представители на Ученическия съвет. Второто и третото място са съответно за коледния уют в класните стаи на ІІ „б” и ІІІ „б” клас. Поощрителната награда в прогимназия отива при V „б” клас. Критериите, по които Комисията определи победителите, бяха свързани с оригиналност, естетика, въображение, цялостно въздействие и творчество. Всички класове получиха грамоти за участие в инициативата, победителят - вкусна торта, а подвластниците - футболни топки.

Благодарим за старанието и сръчността, които вложиха всички деца и учители в изработването и подредбата на коледната украса. Нека с настроение посрещнем най-топлия и сърцат празник в годината! Остават само 5 дни до КОЛЕДА!

 

 

 

Сурвачката на Симона Кръстева спечели конкурса след труден избор на журито

 Симона Кръстева от ІV „б” клас спечели първо място в училищния конкурс за най-автентична авторска сурвачка. На второ място журито постави сурвачката на Зюлай Гугова от І „а” клас, а третото място бе отредено за сурвачката на Мартина Николова от ІІ „б” клас. Журито реши да даде поощрителна награда и на Веселин Николов от VІ „а” клас, който единствен от прогимназиален курс участва в конкурса и то с изработката на две сурвачки.

  Журито, състоящо се от зам. –директора г-жа Комогорова, училищния логопед г-жа Цонева и трима представители на Ученическия съвет , дълго време обсъжда избора си, тъй като в конкурса участваха над 35 изключително интересно украсени дрянови клонки . Украсата на дряна, символ на здраве, сила и младост, включваше разноцветни конци, прежда, вълна, нанизани пуканки, сушени сливи, чушки , ябълки,кайсии, шикалки, малки кравайчета. Превес за избора се оказа автентичността на сурвачките.

  Всички деца, участвали в конкурса, получиха грамоти за участие, а победителите бяха лично наградени от директора на училището г-н Георгиев. Те получиха и интересни предметни награди, вкючващи топки, книги, материали за рисуване.

  Благодарим сърдечно за участието на всички деца, които се включиха в конкурса!

  Завършваме с едно от най-популярните нареждания при сурвакане, което след броени дни можете да използвате:

Сурва, сурва година!
Весела година!
Пълен клас на нива,
жълт мамул на леса,
червено грозде на лоза,
жълта дюла в градина!
Пълна кесия с пари!
Сурва, сурва година,
до година със здраве,
до година, до амина!

Baner1
baner2
baner3