Moodle

Учениците на ОУ "Г. Бенковски" посветиха спортна победа на патрона на училището

    Петокласниците и шестокласниците на ОУ “Георги Бенковски” се справиха днес блестящо и заслужиха първото място в щафетна надпревара със своите връстници от ОУ „Климент Охридски” и ОУ „Пейо Яворов”. Спортното състезание, състояло се в зала „Бойчо Брънзов”, бе част от кампанията за безопасно използване на интернет от децата - "Кой стои срещу мен в мрежата". Нашите победители посветиха купата на патрона на училището - Георги Бенковски. На днешния ден се навършват 175 години от рождението на големия революционер и двигател на Априлското въстание – Бенковски.

   По време на всички състезания децата показаха спортен хъс, сила и желание за победа. Целта на организаторите на мероприятието в лицето на Община Бургас, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, ОД на МВР-Бургас и сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" в ГД "БОП" бе под формата на игри и състезания учениците да забравят за социалните мрежи и да се върнат към реалните игри и забавления. Практическото обучение бе водено изключително интересно от Adventure team.

Честито, победители!!!

 

Експерт по киберсигурност посочи пред учениците рисковете, които крие глобалната мрежа

Рисковете, които крие глобалната виртуална мрежа, към кого да се обърнат децата, ако станат обект на агресия или неприлични предложения, и как да се предпазят, тези въпроси обсъди с петокласниците и шестокласниците на ОУ „Г. Бенковски” Любомир Тулев - специалист по киберсигурност и бивш служител на ГДБОП. Лекцията откри говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева.

Срещата бе част от кампанията за безопасно използване на интернет от децата - "Кой стои срещу мен в мрежата", която се организира съвместно от Община Бургас, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, медийна група RN, ОД на МВР-Бургас и сектор "Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт" в ГД "БОП".

Днес от 14.30 часа в спортна зала "Бойчо Брънзов" ще се проведе практическото обучение, което ще бъде водено от Георги Деведжиев от Adventure team. Целта е под формата на игри и състезания децата да забравят за известно време своите телефони, таблети, социални мрежи и да се върнат към реалните игри и забавления с връстниците си.

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/35975

Първокласниците на ОУ "Г. Бенковски" пуснаха в небето бели, зелени и червени балони

    „Уважаеми, ученици, родители, гости,

    Днес  нашето училище  отново отваря врати, за да посрещне своите ученици! Днешният ден е празник за всеки български ученик! Той е начало на един път, който ще вървим ученици и учители заедно!

    Не се бойте да питате, да се сблъсквате  на пръв поглед с непостижими неща. Възприятието за „трудност” е в главите ни. Всичко може да се постигне, стига да имате воля и търпение!

   Най-ценният урок е този, който научаваме чрез опита. Не си поставяйте граници, не губете вяра особено когато сте сигурни в целите си, които искате да постигнете!

    Днес, вие, първокласници, сте най-важните участници в тържественото откриване на новата учебна година.   Добре дошли в семейството на ОУ „Георги Бенковски”!

    Бъдете дръзки в преследване на мечтите си! Вярвайте на своите нови учители, те няма да ви подведат, те ще ви насърчават, ще ви учат и ще ви помагат!

    Честита и успешна нова учебна година, скъпи деца! На добър час, уважаеми колеги!”

    С тези думи директорът на ОУ „Георги Бенковски” г-н Петко Георгиев  приветства всички ученици за първия учебен ден.     Официален гост на тържеството бе старши експерт по физическо възпитание и спорт в РУО гр. Бургас - г-жа Павлина Алексиева, която също поздрави учениците и учителите.

    По традиция новата учебна година бе открита с празничен водосвет от отец Павлин от църковен храм „Свети Атанасий”.  Програмата продължи с музикални изпълнения и стихотворения, изпълнени от най-малките ученици. В края на тържеството директорът на училището връчи на първокласниците вълшебния ключ на знанието, а в небето полетяха бели, зелени и червени балони.

 

 

Деца, родители и учители събраха над 2800 лева в помощ на Ники от Бургас

Благодарим от сърце на всички ученици, родители и колеги, които се включиха в благотворителната инициатива " Дарение вместо цветя" в помощ на 3-годишния Никола Петков Димов от Бургас, на който предстои скъпоструваща операция в чужбина след диагноза „дефицит на бедрената кост”. В резултат на кампанията, провела се на 17-ти и 18-ти септември в ОУ „Георги Бенковски”, бяха събрани 2 850 лв. 66 ст. , които са преведени по сметката на детето.

Колкото повече човещина посяваме в живота си, толкова повече тя ще ни се връща.

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/35820

Baner1
baner2
baner3