Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Ниа Апостолова и Петър Донев с медали от финала на "Математика без граници"

Ниа Апостолова, която идната учебна година ще бъде в четвърти клас, спечели сребърен медал от финалния кръг на международния турнир "Математика без граници". Бъдещият третокласник Петър Донев се класира на трето място на математическото състезание и получи бронзов медал.

С награждаването на победителите в амфитеатъра на Несебър официално приключи Международното състезание „Математика без граници”, което събра 1200 участници от 1-ви до 12-ти клас от 15 държави. Освен България на финала т.г. имаше представители на Словения, Укройна, Азербайджан, Виетнам, Иран, Казахстан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция, Узбекистан, Филипините.

Честито на нашите победители! Браво на Ниа и Петър!

На вниманието на седмокласниците и техните родители!

Вижте как и къде може да се запознаете с проверените и оценени изпитни работи от НВО и изпитите за проверка на способностите; Подаването на заявление за участие в първи и трети етап на класиране и статистиката от изпитните работи:
http://www.rioburgas.org/-v-.html

Награждаване за участието на рисувателната ни школа в конкурса "Куба - близка и далечна"

Рисунката на Стела Пеева е отличена сред първите три в нейната възрастова група в конкурса "Куба - близка и далечна" . Награда за успешното представяне на Стела получи и г-жа Милена Димитрова в качеството ѝ на ръководител на рисувателна школа в ОУ"Георги Бенковски". Тържеството по случай награждаването се състоя в Националния дворец на децата в София в присъствието на Нейно превъзходителство Каридад Ямира Куето Милиан – посланик на Република Куба в България, която лично връчи всички награди.

На тържествената церемония присъства още Станка Шопова в качеството ѝ на почетен председател на Асоциацията за българо-кубинска дружба, представители на синдиката на българските учители, Съюза на бургаските писатели и Съюза българските художници. Организатори на конкурса са Асоциацията за приятелство „България – Куба“,Синдикатът на българските учители, Централният съвет на Българския антифашистки съюз, Националният дворец на децата, Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските журналисти.

Поздравяваме Стела и нейния учител г-жа Милена Димитрова!

Първи стъпки в програмирането на децата в ОУ "Г. Бенковски"

Първи стъпки в програмирането на децата в ОУ "Георги Бенковски" с "Работилница по програмиране"

Първокласниците научиха, че програмирането не е трудно, а един лесен, разнообразен и интерактивен начин на учене чрез игра. За да се програмира със Scratch или Code, не са нужни предварителна подготовка и познания по език за програмиране, тъй като програмите се изграждат с помощта на шарени блокчета, подобно на пъзел. Създавайки и споделяйки задачите и проектите, учениците развиха алгоритмично и творческо мислене, a през месец октомври ще вземат участие в Европейската седмица на програмирането.

https://codeweek.eu/view/210345/rabotilnitsa-po-programirane

„ДА СЕ ДВИЖИМ ЗАЕДНО“

На 23-ти юни /неделя/ в чест на Международния Олимпийски ден, Община Бургас организира „ДА СЕ ДВИЖИМ ЗАЕДНО“, част от програмата „Активни и здрави Бургас“ и кампанията „Дишай съзнателно! Избери кислорода“. Събитието ще се проведе от 9:00ч. до 11:00ч. пред ПАНТЕОНА в Приморски парк Бургас и е под егидата на „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2019“.

Целта е да се популяризира здравословния и активен начин на живот и съзнателното дишане.

Община Бургас кани всички – малки и големи да се насладят на сутрешно движение и леко тичане.

Първите регистрирали се 300 участници получават подарък - фланелки.

Заявката за участие става чрез попълване на регистрационна форма, която може да намерите на сайта на общината и на фейсбук страницата: activewellburgas
Линк за регистрация: http://bit.ly/da-se-dvijim-zaedno

Маршрут на движението:
Старта е на ПАНТЕОНА, преминава се през Експоцентър ФЛОРА и се финишира, отново на ПАНТЕОНА, където ще бъде запален Олимпийският огън от младежката олимпийска шампионка по акробатика Мариела Костадинова.

Програмата на събитието включва и откриване на новите „Активни зони“ със свободен достъп, където ще се провеждат открити тренировки по йога, стречинг, крос тренинг, бойни изкуства, танци и др.

„Бъди с нас! Присъедини се!

ДА СЕ ДВИЖИМ ЗАЕДНО Е ЗАБАВНО!

Baner1
baner2
baner3