Включваме се в голямото българско хоро на 11 май

Всички ученици, педагогически специалисти и непедагогическия персонал на ОУ „Георги Бенковски” ще се включат на 11 май в празнично българско хоро, което е в подкрепа на  инициативата „Розите на България”, организирана от Министерството на образованието и науката и българските общности зад граница. Началото на хорото ще бъде дадено в 12.30 часа в двора на училището. Каним всички родители, които имат възможност да се включат в патриотичната инициатива.

Дата не е избрана случайно.  На 11 май е Денят на Светите братя Кирил и Методий. Инициативата „Розите на България” е в партньорство с МВнР и съответните дипломатически представителства, Министерството на културата и Държавната агенция за българите в чужбина. Българското хоро ще се извие на публични и оживени места в страната и чужбина.

Първото българско председателство на Съвета на ЕС през 2018 година, която е определена за Европейска година на културното наследство, предоставя възможността за презентиране на дейността на българските училища в страната и чужбина, на българския  език зад граница и на културните ни традиции.

 

 

Три наши деца с отличия от конкурс за рисунка, посветен на мира

Ръдвание Мехмед от ІV „а” клас спечели второ място в конкурса за рисунка „На мира в света”, на трето място се е класирала Стела Пеева от ІІ “б” клас , а с награда грамота е отличена Мария Атанасова от ІV „а”клас. Трите момичета, наградени във възрастовата група І – ІV клас, са възпитанички на рисувателна шкора „Елфина”, с ръководител г-жа Милена Димитрова. Конкурсът, който е на областно ниво, се организира от Областния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Областния съюз на ветераните от войните и Гарнизонен военен клуб. Тази година темата бе „Мир-свобода-отговорност”.Връчването на наградите на отличените деца в конкурса ще се състои на 4 май. Приветстваме нашите таланти и им желаем още много творчески успехи!

Baner1
baner2
baner3