Две победи за футболния ни отбор

 

     Училищният футболен отбор постигна днес две победи в традиционния детски турнир по футбол "Зима 2018" за купата на СФК „Св. Никола”. Срещите, които са в рамките на уикенда, се провеждат в зала „Никола Станчев” Бургас.

     В оспорвана среща с ОУ „Ал. Г. Коджакафалията” нашите момчета победиха с 2:0. Голове отбелязаха Димитър Баев от 5.”а” и Алекс Попов от 6. „б” клас.

 

     При втората футболна среща с връстниците си от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” момчетата на г-жа Теодора Желязкова победиха безапелационно с 4:2. Резултатът бе открит от капитана на отбора Георги Бачев от 7. „б” клас. Отлично включване в играта имаха Григор Симеонов и Антони Йорданов от 5. „а” и Стилян Димитров 7. „б” клас. Вратата за противниците заключиха Атанас Георгиев 7. „б” и Стоян Богданов от 6. „а”.

 

Браво, момичета!

           

      Баскетболният отбор на ОУ „Георги Бенковски” извоюва трето място на общинското първенство по баскетбол за момичета 5-7 клас. По време на играта тимът на г-жа Теодора Желязкова показа хъс, баскетболни умения и точност в стрелбата от близко и далечно разстояние. Момичетата на ОУ „Георги Бенковски” победиха на финала съперника си от ОУ „П. Яворов”. Преди това отборът ни се срещна с първенеца в класирането ОУ „А. Страшимиров”, от който загуби с минимална разлика.
     Поздравяваме нашия баскетболен тим и му желаем много спортни успехи!

    

 

Награда за Мая Петрова в международен ученически конкурс

        

 

     Мая Петрова от IV "Б" клас спечели специалната награда в международния ученически конкурс „Роди се дете, Син ни се даде”, организиран от детското онлайн списание „Щъркел”.

     Рисунката на талантливата наша представителка беше отличена сред произведенията на 205 участници в конкурса. В надпреварата се включиха деца на възраст от 4 до 18 години от шест държави - Италия, Гърция, Сърбия, Босна и Херцеговина, Украйна и България. Даровитите момичета и момчета показаха своите умения и в писането на есе, разказ, пиеса и стихотворение.

   Пожелаваме на Мая Петрова още много творчески успехи!

Baner1
baner2
baner3