Наградиха наши художнички

Четвъртокласничките  Даниела Стойкова и Мишел Петрова, които се класираха съответно на трето и седмо място в ученическия конкурс за детска рисунка "Моите приятели от друг етнос", бяха наградени на официална церемония. Двете момичета са възпитанички на Рисувалня "Елфина". Поздравления!

12 МЕДАЛА ЗА НАШИ ДЕЦА ОТ ПРОЛЕТНИЯ КРЪГ НА "МАТЕМАТИКА БЕЗ ГРАНИЦИ"

8 сребърни и 4 бронзови медала спечелиха наши ученици от пролетния кръг на Международното математическо състезание "Математика без граници".

Сребърните медали са за първокласниците: Тодор Митев, Селена Сефер и Петър Донев, както и за второкласниците Александра Варламова, Дарина Симеонова, Анелия Пенчева и Ниа Апостолова. Четвъртокласникът Валентин Митев, преборвайки се с голямата конкуренция в неговата възрастова група, получи сребърен медал.

Бронзовите медали от това престижно математическо състезание, което преминава през четири кръга, донесоха Ангел Недев, Яни Водев и Сияна Петкова, и тримата от І клас. Второкласникът Калоян Терзиев също е с бронз.

Честито на нашите математици!

 

Ето как мидиите отразиха антитерористичното учение в нашето училище

 

    Успешно приключи днешното антитерористично учение в ОУ"Г.Бенковски”. Симулативната тренировка по обезвреждане на самоделно взривно устройство, открито в раница, оставена в сградата на училището, се разигра точно по обед. За броени минути всички ученици бяха евакуирани в двора на учебното заведение. След подаден от директора сигнал на тел. 112, пристигнаха няколко полицейски коли, които блокираха участъка. На място дойдоха и служители на РСПБЗН, ЦСМП Бургас, Отдел „Управление при кризи и ОМП“ на Община Бургас. С явяването на представителите на тези институции стартира Плана за действие в кризисни ситуации на ОДМВР – Бургас.

     Бургаски и централни медии отразиха обезвреждането на намереното взривно устройство и евакуацията на учениците. Ето и подробностите в някои от електронните издания:

https://www.burgasinfo.com/news/view/5/79363

http://bnr.bg/…/vzriviha-ranica-sas-samodelno-vzrivno-ustro…

https://btvnovinite.bg/…/uchenie-v-burgas-obezvrezhdat-bomb…

https://bgnews.host/…/ekshan-kato-na-film-v-ou-8220-georgi-…

https://trud.bg/%D0%B5%D0%BA%D1%88%D1%8A%D0%BD-%D0%BA%D0%B…/

https://www.flagman.bg/article/155108

Baner1
baner2
baner3