Електронен дневник

Иновативно училище

Електронен стол

Уча.се

Moodle

Второкласници рисуваха за Деня на Земята

Денят на Земята отбелязва днес своята 50-та годишнина. Тазгодишната тема на ежегодно провежданата кампания е „Действия срещу изменението на климата“-огромното предизвикателство на нашето съвремие. Ето какво твориха по темата учениците от 2. „б“ клас .

Тази година отбелязването става в условията на извънредни мерки заради епидемията от коронавирус. Но дори оставайки вкъщи и поддържайки социално дистанциране, все още можем да упражним нашата отговорност да действаме в полза на околната средаНезависимо къде се намирамение можем да направим промяната! – отбелязват от РИОСВ Бургас.

Днес почитаме патрона на нашето училище – Георги Бенковски

Днес почитаме патрона на нашето училище – Георги Бенковски – герой на Априлското въстание. На днешната дата отбелязваме и 53 години от създаването на училището

Силно звучат днес думите, написани от Ботев:

         Но… стига ми тая награда –

да каже нявга народът:

умря сиромах за правда,

                                                                             за правда и за свобода…

Преди 144 години започва героичната българска пролет. Подвигът на априлци ни напомня, че родолюбието e избор на достойните и че нашата съдба от нас зависи. Датата 20 април 1876 г. остава в народното съзнание като една от най-светлите и същевременно най-трагични в новата ни история.

Днес почитаме патрона и на нашето училище Георги Бенковски. За Бенковски Иван Хаджийски пише:

Бенковски притежавал твърда, пламенна и неукротима воля, която била в състояние да оживи и мъртвите. Личната заслуга на Бенковски бе, че съумя да създаде вяра в победата, вяра в силата на българите, и с това да обедини в единно усилие волята на народа за свобода и да застане на командния връх на това усилие, отстранявайки всяко пораженско колебание.

Поклон пред героя от Априлското въстание – Георги Бенковски!

Днес се навършват и 53 години от създаването на ОУ „Георги Бенковски”. Години, в които поколения ученици и учители са градили с успехите си името му. Днес ние продължаваме да го правим. Постигаме го заедно с много труд, иновативност и идеи, които осъществяваме. И въпреки ситуацията, в която днес се намираме, свързана с извънредното положение, ние чувстваме този празник в сърцата си. И  ще го отбележим, макар и от разстояние. Амбицията да сме едно от водещите училища в Бургас ни прави силни и можещи. Благодарим ви за доверието и труда!

Честита годишнина на ОУ „Георги Бенковски”!

От ръководството на училището

 

Нашите малки ученици сътвориха цветни чудеса у дома за Великден

Цветно настроение за Великден с произведенията на нашите малки ученици от начален етап на обучение

https://www.facebook.com/ou.gbenkovski/videos/538806237057500

https://www.facebook.com/ou.gbenkovski/videos/584624842154761

 

Бургаски психолози в помощ на ученици, родители и учители

Бургаски психолози ще извършват консултации и подкрепа за преодоляване на последиците от кризата, породена от пандемията.

Повече за инициативата може да прочетете тук

График

 

Baner1
baner2
baner3