Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Голяма победа! Баскетболният ни тим стана пети в България

Рени Николова, Теодора Лозева, Ясмина Йорданова, Лора Христова, Виктория Иванова, Карина Венева, Виктория Панайотова, Анастасия Фам, Еми Сиракова и София Железнова - 10 златни момичета на ОУ "Г. Бенковски", които показаха на най-добрите в цяла България училищни тимове по баскетбол 5.-7. клас, че са невероятен отбор с непоколебим хъс за игра и победа.

Баскетболният отбор на г-жа Теодора Желязкова, който игра на финал за националната купа в Самоков, се класира на престижното пето място. Едно достойно представяне, за което дълго ще се говори в спортните училищни среди в цяла България.

Припомняме, че тимът ни отиде на финал, след като срази отборите на Сливен и Ямбол на зоналните състезания преди месец.

Изключително горди сме с отбора на г-жа Желязкова. В очакване сме нашите победители да се завърнат в Бургас и искрено да ги поздравим!

Първокласничка донесе два златни медала от турнири по художествена гимнастика

Два златни медала донесе от два турнира по художествена гимнастика първокласничката Диана Ангелова. Златните отличия са от „Гимнастрада Масов Спорт - зона Юг” в Пловдив и турнир по художествена гимнастика в Шумен. Диана тренира в клуб „Олимпия” Бургас, а неин треньор е Елена Симеонова.

Поздравяваме Диана за спортните постижения и й желаем весело лято!

Петокласници от ОУ "Г. Бенковски" казаха: "Не на зависимостите!"

Стилян Карабялов от V „б” клас спечели ІІ място от обявения от ОбС по наркотични вещества Бурагас конкурс за рисунка и приказка по повод 31 май-Световен ден без тютюнев дим. Ръдвание Мехмед от V „а” клас е с поощрителна грамота. С грамоти за участие в художествената надпревара са наградени и петокласничките Румяна Радева и Даниела Димитрова. Награждаването се състоя в Изложбената зала на Младежки културен център Бургас и бе съпроводено с Арт ателие на тема "Щастливо лято", част от кампанията на ОбСНВ – „Аз обичам себе си”.

„Избрахме това мото, защото, обичайки себе си, вие няма да нараните хората около вас”- каза Ралица Димова-председател на Общински съвет по наркотични вещества, приветствайки присъстващите. Тя поясни, че конкурсът за рисунка е приключил, но за творене на приказки все още е отворен. Предстои издаването на книга с приказки през месец септември, която ще се разпространява в училищата. До края на лятото всеки, който иска, може да се включи с разказчетата на всякаква тема, свързана със зависимостите – цигари, алкохол, наркотични вещества. Творбите могат да се изпращат на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Освен ученици от ОУ „Г. Бенковски”, участници в мероприятието бяха деца от още 4-ри бургаски училища. Всички те рисуваха върху текстилни торбички с маркери, бои и спрейове за текстил. Така дадоха началото на своето „Щастливо лято”.

 

Второкласници тренираха мозъците си в занимания по интереси

В клуб „Игра и памет” учениците индивидуално и в екип работеха за трениране на концентрация и добра памет, за тестване и подобряване кратковременната памет, за изграждане на толерантност, търпение, постоянство, сръчност. В резултат на дейностите учениците осъзнаха, че чрез тренировки могат да се постигнат резултати, надминаващи всички очаквания. Те разбраха, че практиката е пътят към овладяване на всяко умение. Учениците в клуб „Игра и памет” побеждаваха и усъвършенстваха себе си чрез решимост, дисциплина и упоритост.

Baner1
baner2
baner3