Moodle

Музикалният талант Георги Георгиев пя на благотворително събитие

Талантливият наш второкласник Георги Георгиев бе поканен да участва в благотворителна инициатива на фондация „Мечта за дете” в Бургас. С гласа си Георги събра овациите на близо 60 души, посетили събитието.Това е поредното участие на момчето в благотворителен форум.

 

С обич към книгата - Национална седмица на четенето в ОУ "Г. Бенковски" - начален етап на обучение

Националната седмица на четенето в първи клас

Национална седмица на четенето във втори клас

Национална седмица на четенето в трети клас

Национална седмица на четенето в четвърти клас

 

 

Ето как премина Националната седмица на четенето в ОУ "Г. Бенковски" - прогимназиален етап

 

 

В Националната седмица на четенето ученици от 5.А и 5.Б клас

прочетоха приказки на най-малките ученици от 1.А, 1.Б и 1.В клас.

 

Във втория ден от Националната седмица на четенето ученици от петите класове участваха в Състезание по правопис. Те бяха разделени на четири отбора и премериха своите знания в три кръга. И четирите отбора се представиха достойно.

 

На фона на презентация „Отечество любезно, как хубаво си ти!”, изготвена от шестокласничката Кристина Недева,   ученици от VІ „а” и VІ „б” клас  рецитираха Вазовото стихотворение, след което жури  избра най-добри рецитатори.

Други шестокласници прочетоха любими художествени произведения. И сред тях също имаше отличили се.

 

   Учениците от шестите класове, посещаващи целодневна форма на обучение, научиха интересни факти около живота на първия български книгоиздател Христо Данов и изработиха постер, посветен на него. Интерес за тях представляваше фактът, че с хъшовски митарства Данов е издал първите български книги. Човекът, който открил първата в родината печатница с книжарница  в Пловдив, с филиали в Русе, Прилеп и Цариград, на млади години е вапцвал кожи и е ял сух хляб. Примерът с  упоритостта и пробивността  на издателя Христо Данов, който отпечатва над 1200 книги, учебници и атласи , от тях 128 преди Освобождението, заинтригува изключително много шестокласниците.

Интерес за шестокласниците представляваше и беседата, посветена на прототипите на Йовковите герои от „Старопланински легенди”. В  Националната седмица на четенето те направиха и табло с любими автори и книги.

 

Учениците от седмите класове отбелязаха Националната седмица на четенето с презентации на любими автори – Петко Р. Славейков, Иван Вазов, Йордан Йовков, Добри Чинтулов, Елин Пелин и др.

 Закриване на Национална седмица на четенето в V, VІ и VІІ клас.

 

 

Деца от нашето училище участват в уъркшоп на тема " Морето и децата"

52 ученици от 1 „в” и 5 „а” клас на ОУ "Георги Бенковски" участват в уъркшоп на тема: "Морето и децата", организирано от читалище "Изгрев 1909" - Бургас. Поводът е Международният ден на Черно море - 31 октомври.

В рамките на инициативата децата ще изработят тематични картички, в които ще изразят своите послания и мечти, и ще ги изпратят на връстници, които не живеят на брега на Черно море.

https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/36291?fbclid=IwAR08OIPSQIT4r0ZFLEqrfkOEhJhovsguB4iOmQIurjWldFI9FUgcuTPwUqU

 

Над 30 бургаски стоматолози са изразили готовност да работят по кампанията "С усмивка при зъболекаря"

Готовност да извършат безплатни прегледи на първокласнци са изразили  34 стоматологични практики в община Бургас. Кампанията, която започна в началото на октомври,  е профилактична и ще продължи до 15 декември. След обсъждане на резултатите и отчитане на успеваемостта  се предвижда през следващата година в нея да се включат и деца на 10-годишна възраст. Целта на инициативата е да бъдат изведени основните здравни проблеми със зъбките на децата. Записването за прегледи ще става по телефона на стоматологичната практика.  Областна администрация координира популяризирането на кампанията. Зам.-областният управител на област Бургас проф. д-р Севдалина Турманова е изпратила писма до всички директори на бургаски училища за популяризиране на инициативата.

Може да видите координатите на стоматолозите, които се включват в кампанията, в трите таблици, разположени една под друга в документа.

   таблици

  

 

  

Baner1
baner2
baner3