Електронен дневник

Уча.се

Moodle

28 октомври /понеделник/ ще е неучебен ден, но присъствен за учители и ученици

Съгласно писмо на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев до директорите на училища денят след първия тур на местните избори - 28 октомври /понеделник/ ще бъде неучебен, но присъствен за учители и ученици в цялата страна.

На този ден в ОУ „Георги Бенковски” ще се проведе спортен празник, който ще започне от 9:30 часа. Присъствието на всички ученици е задължително.

Новата спортна база в училище дава поле за много изяви

От началото на учебна година децата на ОУ "Георги Бенковски" провеждат часовете си по физическо възпитание и спорт в изцяло обновен физкултурен салон.

Новото спортно игрище дава чудесна възможност за футболни мачове.

 

Ландшафтен архитект разкри пред децата вълшебството на билките

Ландшафтен арх. Емилия Праматарова - ст. екперт дирекция „Озеленяване“ към Община Бургас по интересен и увлекателен начин разказа на учениците от II "в" и III "б" клас много полезни факти за билките, влиянието им върху организма и тяхното приложение в бита. Тема на урока бе „Вълшебството на билките“. Децата задаваха въпроси и с удоволствие се включиха в игрите на открито. За финал учениците си приготвиха по чаша ароматен билков чай.

Малки природолюбители обогатяват знанията си

ПРОЕКТ ИНОВАТИВНО УЧИЛИЩЕ с 2.в и 3.б клас

Благодатната есен позволи на учениците да осъществят планираното наблюдение на природата в Морската градина.

Децата обогатиха знанията си за групи растения и събраха природни материали за училищния екокът.

В друго занятие малките природолюбители научиха за етапите от развитието на растенията и посяха семена, чието покълване, поникване и растеж ще наблюдават през следващите седмици.

Видео по темата може да видите тук.

Baner1
baner2
baner3