"РОЗИТЕ НА БЪЛГАРИЯ"

Всички ученици, учители и непедагогическия персонал от ОУ „Георги Бенковски” се включиха в инициативата „Розите на България”. В двора на училището точно в 12.30 часа се изви дълго българско хоро. На днешния 11 май на много места в страната и чужбина деца, учители, родители и други представители на българската общност, съпричастни към българските неделни училища, изпълниха традиционно българско хоро.

Организаторите в лицето на Министерството на образованието и науката и българските общности зад граница, в партньорство с Министерство на външните работи, си поставиха амбициозната задача в Деня на Светите братя Кирил и Методий нашата фолклорна музика да обедини и сплоти българската общност, където и да се намира по света.

Ние от ОУ „Георги Бенковски” съпреживяхме със сърцата си тази патриотична инициатива.

Целта на проекта „Розите на България“ бе да привлече вниманието на повече млади хора към българския език, култура и традиции, в деня, в който църквата почита паметта на Светите първоучители. Празникът бе отбелязан в общо 25 държави по света.

 

 

Две наши деца се класираха за националния кръг на „Европейско кенгуру“

Анелия Пенчева от ІІ „а” клас и Валентин Митев от ІV „б” клас се класираха за националния кръг на изключително престижното математическо състезание „Европейско кенгуру“ , което ще се проведе на 02.06.2018 г. в Национална природо-математическа гимназия „Акад. Л. Чакалов” – София. Двете наши деца пребориха много силна конкуренция и доказаха, че могат да се справят с трудните математически задачи.

Гордеем се с вас, мили деца! Успех и на финалното състезание!

Успех, четвъртокласници!

Успех на всички наши четвъртокласници на предстоящото Национално външно оценяване! Бъдете спокойни, уверени и покажете, че можете да се справите и с това предизвикателство!

Baner1
baner2
baner3