Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Първо място на Републиканското по ушу

            

          І-во място за София Железнова от ІV "а" клас на Републиканското първенство по ушу, което  се проведе на 19.11.2017г.

 

Пожелаваме на София да продължава все така !  

       

Най-големият урок в света

                    За поредна година ОУ „Георги Бенковски“ ще стане част от Най-големия урок в света.

      Учители и ученици от целия свят участват в глобалната инициатива „Най-големият урок в света“ , за да помогнат да направим нашата планета по-справедлива, здрава и устойчива. Целта на инициативата е да се запознае младото поколение с новите Глобални цели за устойчиво развитие и да се поеме ангажимент към бъдещето на децата и на цялата планета.

       17-те глобални цели за устойчиво развитие  се стремят към 3 изключителни постижения в следващите 15 години, в трите основни измерения на устойчивото развитие – икономическо, социално и екологично, а именно: 

:: Да изкореним крайната бедност;   
:: Да се справим с неравенствата и несправедливостта;
:: Да се справим с климатичните промени.           за повече информация тук

И отново повод за гордост

              

              9-годишната Аслъ Алиосман от ІІ "а" клас грабна І-во място в ученическия конкурс за детска рисунка на тема: "Моите приятели от друг етнос", организиран от Община Бургас.

      В същия конкурс Мария Атанасова от ІV "а" клас зае ІІІ-то място сред своята възрастова група.

      Двете изявени момичета от ОУ "Георги Бенковски" се пребориха с голяма конкуренция от талантливи бургаски деца и представиха успешно нашето училище. Мария и Аслъ получиха специални поздрави от директора на училището г-н Петко Георгиев и от класните си ръководители - г-жа Игнатова и г-жа Цветанова.

            В категорията на тема: „ Училището – територия на етническа толерантност“ Катерина Иванова от VI “а“ клас получи грамота за отлично представяне.   

                

                                        

   

 

Изложба "Мисли зелено"

 

        

Изложба „ Мисли зелено“

 

        Днес, 20.11.2017 г, учениците от ОУ „Г. Бенковски“ направиха изложба от предмети, изработени от отпадъчни материали. Експозицията е разположена във фоайето на училището и всеки, който желае, може да се наслади на прекрасните произведения. В тях учениците са вложили много труд, любов и старание. Придали са нов живот на ненужните отпадъчни материали.

 

        Днешната инициатива е част от дейностите, свързани с проекта „Мисли зелено“, чийто ръководител е г-жа М. Гошева. Посланието на представителната изложба е да живеем отговорно и да се грижим за местата, на които живеем, учим и спортуваме.

 

 

 

 

 

Baner1
baner2
baner3