Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Достойно представяне във Втория предварителен кръг на състезанието "Стъпала на знанието"

   

Грамоти за достойно представяне и показани трайни знания по БЕЛ получиха учениците от ОУ „Г. Бенковски” за участието си във Втория предварителен кръг на състезанието по български език и литература „Стъпала на знанието”.

    Отлично представяне имаме в лицето на седмокласничките - Силвана Иванова, Василена Илчева, Емануела Манчева, Диляна Донева, Катрин Петрова и Тереза Манолова. Заслужено в челните редици са шестокласниците - Георги Василев, Стефани, Петкова, Рени Николова, Христина Белчева, Станислава Тодорова, Соня Петкова и Катерина Йорданова и петокласничките Маргарита Пенова и Андрея Николова. Достойни места сред връстниците си са заели Ивет Кунчева, Даниел, Георгиев, Кристина Недева, Маргарита Соколовна, Алмира Абишева, Игор Шуленин, Селин Асенова, Елица Колева и Димитър Баев.

    В надпреварата участваха ученици от цяла България от 5. до 12. клас. Състезанието, което е подкрепено от Министерството на образованието и от Славянския факултет на Софийски университет, се организира по Програма „Стъпала на знанието“ на Сдружение „10 книги“. Във финалното състезание, което е през пролетта, ще вземат участие всички, които са показали максимален резултат в двата предварителни кръга.

    В Първия предварителен кръг учениците решаваха тест, а във Втория петокласниците писаха съчинение описание, шестокласниците разсъждаваха върху житейски проблем, а седмокласниците преразказваха непознат текст.

     Поздравления за всички участници в литературната надпревара!

Третокласнички наградени в престижен конкурс

    Лилия Петрова от ІІІ "в" клас спечели първа награда в Националния конкурс "Водата е живот", а Вяра Михайлова от ІІІ "а" клас е с  поощрителна награда. Младите художнички са отличени в този престижен национален форум, преборвайки се с огромна конкуренция от цялата страна.

    Браво, деца! Продължавайте да обичате рисуването, да отваряте сетивата си за красотата и да развивате художествените си умения!

Участие в изложбата "Водата е живот"

    

          “Водоснабдяване и канализация” ЕАД – Бургас организира за 16-и път  своята традиционната изложба за детски рисунки, посветена на 22 март – Световен ден на водата, под мотото  "Водата е живот".  Изложбата ще се открие на 19 март от 17:00 ч. в изложбената зала на ул. „Александровска“,   22 / срещу хотел „България“/. Рисунките на нашите малки художнички Габриела Кирова от 3“а“ клас, Радостина Димова от 2 „в“ клас и Даниела Генова от 2 „а“ клас ще участват в конкурса.

Председателят на Съюза на българските художници награди лично наша ученичка

  

         По време на празничния концерт по случай Националния празник на България, който се проведе на 9 март в НХК, като фон на изпълненията вървяха огромни кадри със снимките на всички детски рисунки, участвали в конкурса "Свободата и нейните герои".

        На сцената тържествено бяха връчени наградите на десетимата победители от конкурса, сред които е и нашата талантлива художничка Габриела Кирова от ІІІ „а” клас. Габи получи наградата си за третото място в своята възрастова група от председателя на Съюза на бургаските художници Димитър Иванов. Нейната картина носи заглавието „Посрещане на руските освободители”

       Освен рисунката на Габриела, ОУ"Георги Бенковски" беше представено още от Лилия Петрова III „б” кл. с платното „Генерал Гурко” и Стела Пеева от II кл. с картината „Четник от Легията на Раковски”. И трите даца са възпитанички на Рисувателна школа Елфина.

        Специални благодарности към БНР Бургас, организатори на концерта, за това, че направиха това събитие незабравимо преживяване за всички участници и зрители!

Браво на Габи, Лилия и Стела! Пожелаваме ви още много възможности за изява и победи!

 

  

Отлично представяне на Тодор и Сияна

  

    Нашите първокласници Тодор Митев и Сияна Петкова се представиха отлично на едно от най-трудните математически състезания в Бургас "Академик Никола Обрешков". На двете деца бяха връчени грамоти по време на официална церемония в Природоматематическата гимназия.

    Поздравления за Тодор и Сияна!

Baner1
baner2
baner3