Електронен дневник

Иновативно училище

Електронен стол

Уча.се

Moodle

"Училище за по-здрави деца" и при нас

Първи и Втори модул от поредицата „Училище за по-здрави деца” бе презентиран и дискутиран от ученици в 3. „а” и 2. „а” клас в ОУ „Георги Бенковски”.

Основните послания, които първият модул „Хапвай питателна и разнообразна храна“ предаде на децата, са колко е важно да приемат различни храни, за да бъдат здрави, силни и щастливи. Пред третокласниците г-жа Марияна Атанасова разказа за различните хранителни вещества и в коя храна могат да бъдат открити те.

Вторият модул, презентиран от г-жа Розина Вангелова, спомогна на малките второкласници да се научат как да управляват своите хранителни порции, а именно с какво и по колко да се хранят. Най-важната цел на този модул бе да разкаже на децата колко е важно в чиниите им да има разнообразни храни, които да им осигурят необходимите белтъчини, мазнини и въглехидрати, за да бъдат изпълнени с енергия през целия ден.

Шестият модул "Играй активно със своя домашен любимец" бе посветен на четириногите приятели. Занятието бе проведено пред 4. „а” клас от г-жа Деница Калудова. Модулът включваше информация за котки и кучета, разказана по забавен начин, така че да възпита децата, обучавайки ги на правилното поведение към домашните любимци. Всички с интерес изгледаха презентационния клип към урока, участваха в игрите и изработиха маски, според желанието си( котка или куче).

 

Ето и снимков материал от полезните занятия : 4. "а" клас ;   3. "а" клас  ;   2. "а" клас

 

 

Победи за нашите баскетболисти

  • Публикувана на Понеделник, 17 Декември 2018 21:41

 Баскетболният отбор на ОУ "Георги Бенковски", воден от г-жа Теодора Желязкова, се представи изключително достойно в междуучилищната надпревара през изминалия уикенд. Състезанията се проведоха в зала "Бойчо Брънзов" при засилен публичен интерес. Нашите момчета се състезаваха с още 11 баскетболни училищни тима, като победиха връстниците си от ОУ "Александър Георгиев Коджакафалията", а момичетата влязоха в топ три от девет бургаски училища и са 1-ви в групата.

  Радваме се за успехите ви, момчета и момичета! Продължавайте с победите!

Елха на добрините

ЕЛХА НА ДОБРИНИТЕ в ІІІ "б" клас

Всеки ден две деца от класа трябва да направят добрината, която си изтеглят. Нека изпълним дните до Коледа с доброта, състрадателност, съпричастност!Това е призивът на третокласниците.

Талантливите Мая и Даниела от 5. "б" с призове от конкурс за рисунка

  "Моите приятели от друг етнос" и художниците от Рисувателна школа "Георги Бенковски" , които усетиха със сърцата си темата на конкурса и успяха да създадат творби, спечелили съответно: Първа награда за Мая Петрова от 5. "б" клас и нейния весел "Училищен автобус" и Даниела Стойкова от 5. "б" клас, включена в победната петица с нейната творба "Шарена дружина".

   Наградите бяха връчени лично от зам.-кмета по култура и образование г-жа Йорданка Ананиева в Община Бургас на специално организирано за целта събитие в присъствието на журналисти, директори на училища и детски градини, ръководители на школи и родители."Благодаря, мили деца, че така добре представихте себе си и своето училище!", приветства победителите г-жа Милена Димитрова, ръководител на рисувателна школа "Елфина" и техен учител .

Горди сме с вас, Мая и Даниела!

Baner1
baner2
baner3