Електронен дневник

Уча.се

Moodle

В навечерието на Деня на народните будители седмокласници доказаха, че "България е жива"

Открит урок на тема „България е жива”, посветен на 1 ноември – Ден на народните будители, изнесоха пред родители, учители и гости учениците от 7. „б” клас, с класен ръководител и учител по БЕЛ г-жа Янка Вълканова.

Откритият урок включваше презентации, изготвени от ученици, за известни и по-малко известни народни будители, викторина и етюд от пиесата „Бълхи” на Нели Арнаудова, под режисурата на талантливата седмокласничка Анастасия Караганчева. Бурните аплодисменти към 13-годишните актьори в края на пиесата бяха напълно заслужени.

Интересен момент по време на викторината бе тълкуването на Заветите на будителите и разпознаването чрез цитати на автори, заели се с нелеката задача да пробудят българския народ през 19. век. След вербалното състезание всички участници получиха грамоти, а целият клас и свитъци със Заветите.

 

Учители и ученици на ОУ "Г. Бенковски" наблюдаваха иновативни педагогически практики в карловското СУ „В. Левски“

Учители и ученици от ОУ „Георги Бенковски“ от 23.10.2019 г. до 25.10.2019 г. бяха на посещение в СУ „Васил Левски“, гр. Карлово по повод обмен на иновационни практики по НП „Иновации в действие“.

Те наблюдаваха изнесено занятие в детския отдел на Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ с ученици от 2-ри клас с учител Елена Куртева по проектно-базирано обучение.

Представителите на нашето училище присъстваха и на открит урок по математика на ученици от 7В и 7Г клас, който съчета в себе си математика и спортно ориентиране. Урокът бе проведен пред паметника на Васил Левски. В него взеха участие и нашите ученици, които се представиха достойно. По-късно през деня те участваха и в иновативните часове „Основи на програмирането 5. и 6. клас“ с г-жа Ирина Найденова и с г-жа Ирена Арабаджиева.

В организирания семинар на тема „Обмяна на иновативни практики“ нашето училище представи кратка презентация , с която запозна колегите от Карлово с материално-техническата ни база и с иновативните ни програми, благодарение на които от тази учебна година, 2019-2020 г., е Иновативно училище. От своя страна, колегите ни представиха техните иновации, в които участват ученици от 5-ти и 6-ти клас.
Домакините бяха подготвили богата образователно-развлекателна програма, включваща посещение на Историческия музей, къщата-музей на Васил Левски, Патевата къща, Бухаловия хан, къщата на Райно Попович, където децата имаха възможност да изработят сами свитъци, направени на печатна преса, която е на над 100 години.

През целия престой в Карлово нашите ученици бяха в компанията на свои съученици от карловското училище, с които изградиха приятелски отношения.

Ръководството на ОУ „Георги Бенковски“ изразява своята най-искрена благодарност към директора г-жа Мариана Манчева и целия колектив на СУ “Васил Левски“, гр. Карлово за възможността да наблюдават иновативни педагогически практики, за интересния , поучителен, образователен и изключително приятен прием.

До близки срещи, колеги.

Спортен празник

  • Публикувана на Понеделник, 28 Октомври 2019 14:08

Ученици от 1. до 7. клас показаха спортен дух в ОУ "Георги Бенковски"

Как да се справяме по-добре с агресията

Лекция на тема „Как да се справяме по-добре с агресията” изнесе днес пред децата от V "в" клас инспектор Сабина Колева- служител в Детска педагогическа стая към V РУ на МВР Бургас.

Разисквани бяха проблемите, свързани с толерантност/способността да уважаваш другия и правото му на свободен избор/, дискриминация / ограничаването на основни човешки права/ и стереотип. Децата се запознаха и с понятието емоционална интелигентност- способност за съпреживяване , разпознаване на чуждите емоции и начина, по който чрез поведението си изразяваме собствените емоции пред другите.

В същото време полицаи говориха пред момчетата и момичетата от 5. „а” клас за превенция и безопасно движение по пътищата и отговаряха на въпроси, вълнуващи учениците.

Наши таланти отличени в национален конкурс за рисунка

Две талантливи момичета от ОУ „Георги Бенковски” са отличени в Националния конкурс за детска рисунка на тема "Моята невероятна лятна ваканция". С второ място в националната надпревара е Лилия Петрова от 5. клас, а Стела Пеева от 4. клас е отличена с втора награда в специалната класация на РИОСВ - Бургас, които са партньор на организаторите от читалище "Христо Ботев 1937 ".

„Наградите винаги много ни радват, особено в такава огромна конкуренция - изпратените рисунки на деца от цялата страна са повече от 500” – заяви ръководителят на школата по рисуване към ОУ "Георги Бенковски" г-жа Милена Димитрова.

Честито на отличените! Пожелаваме ви още много победни участия и занапред!

Baner1
baner2
baner3