Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Награждаване за участието на рисувателната ни школа в конкурса "Куба - близка и далечна"

Рисунката на Стела Пеева е отличена сред първите три в нейната възрастова група в конкурса "Куба - близка и далечна" . Награда за успешното представяне на Стела получи и г-жа Милена Димитрова в качеството ѝ на ръководител на рисувателна школа в ОУ"Георги Бенковски". Тържеството по случай награждаването се състоя в Националния дворец на децата в София в присъствието на Нейно превъзходителство Каридад Ямира Куето Милиан – посланик на Република Куба в България, която лично връчи всички награди.

На тържествената церемония присъства още Станка Шопова в качеството ѝ на почетен председател на Асоциацията за българо-кубинска дружба, представители на синдиката на българските учители, Съюза на бургаските писатели и Съюза българските художници. Организатори на конкурса са Асоциацията за приятелство „България – Куба“,Синдикатът на българските учители, Централният съвет на Българския антифашистки съюз, Националният дворец на децата, Съюзът на българските писатели, Съюзът на българските журналисти.

Поздравяваме Стела и нейния учител г-жа Милена Димитрова!

„ДА СЕ ДВИЖИМ ЗАЕДНО“

На 23-ти юни /неделя/ в чест на Международния Олимпийски ден, Община Бургас организира „ДА СЕ ДВИЖИМ ЗАЕДНО“, част от програмата „Активни и здрави Бургас“ и кампанията „Дишай съзнателно! Избери кислорода“. Събитието ще се проведе от 9:00ч. до 11:00ч. пред ПАНТЕОНА в Приморски парк Бургас и е под егидата на „НЕСТЛЕ ЗА ЖИВЕЙ АКТИВНО! 2019“.

Целта е да се популяризира здравословния и активен начин на живот и съзнателното дишане.

Община Бургас кани всички – малки и големи да се насладят на сутрешно движение и леко тичане.

Първите регистрирали се 300 участници получават подарък - фланелки.

Заявката за участие става чрез попълване на регистрационна форма, която може да намерите на сайта на общината и на фейсбук страницата: activewellburgas
Линк за регистрация: http://bit.ly/da-se-dvijim-zaedno

Маршрут на движението:
Старта е на ПАНТЕОНА, преминава се през Експоцентър ФЛОРА и се финишира, отново на ПАНТЕОНА, където ще бъде запален Олимпийският огън от младежката олимпийска шампионка по акробатика Мариела Костадинова.

Програмата на събитието включва и откриване на новите „Активни зони“ със свободен достъп, където ще се провеждат открити тренировки по йога, стречинг, крос тренинг, бойни изкуства, танци и др.

„Бъди с нас! Присъедини се!

ДА СЕ ДВИЖИМ ЗАЕДНО Е ЗАБАВНО!

Усмивки, сълзи от щастие, награди и много музика преди да си кажем ВЕСЕЛА ВАКАНЦИЯ

Семокласниците на ОУ „Георги Бенковски” сами подготвиха и изнесоха програмата по случай завършването на учебната година за техните приятели и съученици от 5. и 6. клас. За първи път тази година учебните часове за седмокласниците ще са до края на месец юни. Предстои им и НВО по БЕЛ и математика, но това не им попречи на творческия ентусиазъм. Истински подарък за всички гости бяха вокалните и инструментални изпълнения на участниците. В знак на признателност и уважение представители на VІІ „а” и VІІ „б” клас подариха на всички свои учители символични подаръци, цветя и грамоти. От своя страна директорът на ОУ „Г. Бенковски” г-н Георгиев награди с книги и грамоти ученици, участвали активно в училищния живот през годината и представили се отлично в ученически и спортни състезания. Преди това в своето приветствие директорът заяви:

Скъпи ученици,
Днес вие сте в края на едно деветмесечно пътешествие, което извървяхте със своите учители. Падахте, ставахте, покорявахте върхове, търпяхте разочарования или създавахте перспективи. Вие бяхте и пасажерите в един пъстър ученически кораб, с който преплавахте морето на знанието и който ви изведе на успешния бряг.
Уважаеми седмокласници,
Днес вие дописвате и последната страница от един жив роман, наречен основно образование. Навярно повечето от вас са осъзнали, че да се учиш е все едно да плаваш срещу течението, щом спреш – отнася те назад. Знанието само по себе си е сила, казва английският философ Франсис Бейкън. Не спирайте да се развивате и да поемате рискове! Смелите и упоритите водят света.

Успешни изпити и весела ваканция!

Двама съученици със златни медали от турнири

Иван Дейков и Мирела Илчева от ІV „б” клас спечелиха златни медали и купи през уикенда от турнири по футбол и художествена гимнастика.

Мирела, заедно със своите съотборнички от клуб „Черноморец” Бургас, спечелиха първо място за ансамблово изпълнение от 17-тия Международен Турнир "Impala Cup" в гр. Стара Загора. Четворката взе приз и за най-атрактивно ансамблово изпълнение на 6-тия МТХГ "Тракия Къп" и сребърен медал, ден преди това.

Иван спечели награда за „Най-добър нападател“ на ФК “Черноморец 1919″ (Бургас) набор 2008 по време на детския футболен турнир „Флагман Къп 2019” в Созопол, където отборът му стана първи. Призът бе връчен лично от изпълнителния директор на ФК „Созопол“ Румен Димов.

Честити медали, упорити и всеотдайни на спорта деца!

 
Baner1
baner2
baner3