ЧЕСТИТ 3 МАРТ!

На България
Иван Вазов

На теб, Българийо свещена,
покланям песни си сега.
На твойте рани, кръв безценна,
на твойта жалост и тъга,
на твойте сълзи и въздишки,
на твойте страсти и тегло,
и на венеца мъченишки,
кой грей на твоето чело...

Достойно представяне на отбора ни във викторината "Аз съм българче" 2018 г.

      Карина Венева, Веселин Николов и Даниел Георгиев от V клас представиха изключително достойно ОУ „Георги Бенковски” в ученическата викторина „Аз съм българче” , посветена на 140 години от Руско-турската освободителна война, 145 години от гибелта на Левски и 170 години от рождението на Христо Ботев.

    Викторината, която бе организирана от Центъра за подкрепа на личностното развитие към Община Бургас, имаше за цел да допринесе за формиране на патриотичното възпитание на подрастващите, както и да разшири знанията на учениците за националната история.

     В представителната проява се включиха ученици от много бургаски училища, но нашият екип спечели симпатиите на присъстващите не само със знания, но и с патос и с емоционално присъствие. Карина, Даниел и Веселин, чийто отбор носеше името „Бенковчета”, преминаха през няколко кръга , посветени на националните герои и родния край. В частта разказ по картина екипът ни говори за картината на Димитър Гюдженов - "Слизането на Ботевата чета от кораба "Радецки" на козлодуйския бряг".

    Поздравления за тримата наши ученици и техния учител по история г-жа Зенгинова, която ги подготви за представителната проява, състояла се в навечерието на Националния празник – 3 март.

Трето място за третокласничката Габриела Кирова в конкурса за рисунка на тема: "3 март 1878. Свободата и нейните герои"

   Третокласничката Габриела Кирова, която посещава рисувалня "Елфина" в училището, е класирана на трето място в нейната възрастова група в конкурса „3 март – свободата и нейните герои“. Конкурсът е част от кампанията на БНР – Бургас „140 години свобода“, посветена на бележитата годишнина от Освобождението на България. 

    Компетентно жури отличи победителите, по трима за всяка възрастова група, между 90 рисунки на деца от град Бургас и региона. Те ще получат наградите си по време на празничния концерт, който БНР – Бургас организира по повод националния празник. Концертът ще се състои на 1 март от 18 ч. В същия ден рисунките на всички участници ще могат да бъдат разгледани във фоайето на Дома на НХК.

     Браво, Габи! Пожелаваме ти още много отличия!

Baner1
baner2
baner3