Третокласнички наградени в престижен конкурс

    Лилия Петрова от ІІІ "в" клас спечели първа награда в Националния конкурс "Водата е живот", а Вяра Михайлова от ІІІ "а" клас е с  поощрителна награда. Младите художнички са отличени в този престижен национален форум, преборвайки се с огромна конкуренция от цялата страна.

    Браво, деца! Продължавайте да обичате рисуването, да отваряте сетивата си за красотата и да развивате художествените си умения!

Председателят на Съюза на българските художници награди лично наша ученичка

  

         По време на празничния концерт по случай Националния празник на България, който се проведе на 9 март в НХК, като фон на изпълненията вървяха огромни кадри със снимките на всички детски рисунки, участвали в конкурса "Свободата и нейните герои".

        На сцената тържествено бяха връчени наградите на десетимата победители от конкурса, сред които е и нашата талантлива художничка Габриела Кирова от ІІІ „а” клас. Габи получи наградата си за третото място в своята възрастова група от председателя на Съюза на бургаските художници Димитър Иванов. Нейната картина носи заглавието „Посрещане на руските освободители”

       Освен рисунката на Габриела, ОУ"Георги Бенковски" беше представено още от Лилия Петрова III „б” кл. с платното „Генерал Гурко” и Стела Пеева от II кл. с картината „Четник от Легията на Раковски”. И трите даца са възпитанички на Рисувателна школа Елфина.

        Специални благодарности към БНР Бургас, организатори на концерта, за това, че направиха това събитие незабравимо преживяване за всички участници и зрители!

Браво на Габи, Лилия и Стела! Пожелаваме ви още много възможности за изява и победи!

 

  

Отлично представяне на Тодор и Сияна

  

    Нашите първокласници Тодор Митев и Сияна Петкова се представиха отлично на едно от най-трудните математически състезания в Бургас "Академик Никола Обрешков". На двете деца бяха връчени грамоти по време на официална церемония в Природоматематическата гимназия.

    Поздравления за Тодор и Сияна!

Участие в изложбата "Водата е живот"

    

          “Водоснабдяване и канализация” ЕАД – Бургас организира за 16-и път  своята традиционната изложба за детски рисунки, посветена на 22 март – Световен ден на водата, под мотото  "Водата е живот".  Изложбата ще се открие на 19 март от 17:00 ч. в изложбената зала на ул. „Александровска“,   22 / срещу хотел „България“/. Рисунките на нашите малки художнички Габриела Кирова от 3“а“ клас, Радостина Димова от 2 „в“ клас и Даниела Генова от 2 „а“ клас ще участват в конкурса.

Второкласници поздравиха своите майки и учители по повод 8-ми март

       

      Деца от ІІ „в” клас поздравиха днес своите майки и учители по повод Международния ден на жената-8 март. Алина и Николай приветстваха с добре дошли всички гости, които се събраха във фоайето на училището. Бурни ръкопляскания предизвика песента „Като мама”, изпята артистично от малчуганите от ІІ „в”.

      Празничната програма продължи с изпълнение на талантливия Георги Георгиев от І „б” клас, след което момичетата от танцово студио „Танцувай с мен” показаха разучения танц „Буенек”. "Буенек е български народен обичай, извършван в Източна България. Изпълнява се за здраве и плодородие преди Великден"- разясни ръководителят на децата г-жа Вълкова. Представителната изява е по проекта „Твоят час”.

Baner1
baner2
baner3