Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Презентации, беседи и табла за Апостола на свободата

Днес в цялата страна бе почетена 146-та годишнина от гибелта на Апостола на свободата. Учениците от ОУ "Г.Бенковски" също се включиха в инициативата.

Васил Левски е останал в българската история преди всичко с безсмъртието на своите прозрения за независимост и самостоятелност на българското движение, развиващо се сред хаоса на Източния въпрос. Като никой друг в българската история, и то в условията на робски страх, той успява да създаде мощна революционна организация. Със своята политическа идеология, със своите качества на гражданин на новия свят, Левски изпреварва българското развитие с цели десетилетия.

Показваме ви в снимков материал как почетоха годишнината третокласниците на ОУ „Георги Бенковски”.

Отбелязваме 146 години от гибелта на Апостола

На 19 февруари тази година се навършват 146 години от гибелта на Васил Левски – революционер, идеолог и организатор на българското националноосвободително движение. Проявите по повод годишнината, организирани от Община Бургас, може да видите тук

 


Предстоящи родителски срещи за II учебен срок

Уважаеми родители, през предстоящата седмица ще се проведат родителски срещи.

За начален етап на обучение родителската среща ще е на 20 февруари / сряда / от 18.00 часа.

За прогимназиален етап на обучение родителската среща ще е на 21 февруари / четвъртък / от 18.00 часа. 

Заповядайте!

НАШИ МОМЧЕТА ВЗЕХА МЕДАЛИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДЕТСКИ ЗИМЕН ФУТБОЛЕН ТУРНИР У НАС

Второкласниците Ангел Недев и Калоян Недев се завърнаха с бронзови медали от най-големия детски зимен футболен турнир у нас "Пирин къп", провел се в Сандански. Двете момчета, които се състезават за ФК „Бургас спорт”, участваха в титулния състав на отбора по време на турнира. Отборът достигна до малките финали без нито една загуба, отчетоха от клуба. За голяма радост на тима Калоян записа заветния гол във вратата на македонците. Така срещата завърши 1:0 за „Бургас спорт”. Този резултат класира бургаския отбор, набор 2010, на престижното ІІІ място. Във възрастите от 2007 до 2010 общо 76 отбора от 5 страни мериха сили в надпреварата.


Поздравления за нашите футболисти- Калоян и Ангел! Много медали и занапред, момчета!

Рисунка на третокласничката Александра Варламова впечатли "Азбукари"

Александра Варламова от III „б” клас спечели допълнителна награда като избор на сдружение "Азбукари" в Националния конкурс за рисунка „Символ на доброто” . Алекс е част от талантливите деца на Рисувалня "Елфина”, с ръководител г-жа Милена Димитрова. В конкурса взеха участие стотици деца от цялата страна.

Браво, Алекс! Успех и занапред!

Baner1
baner2
baner3