На вниманието на седмокласниците и техните родители

Учениците от VІІ клас в присъствието на родител /настойник/ могат да се запознаят с проверените си и оценени изпитни работи от НВО по математика и БЕЛ на следните дати в ОУ "В. Априлов". Изпитните работи по изобразително изкуство ще могат да се видят в СУ "Св. Св. Кирил и Методий".  Резултатите от НВО по математика и БЕЛ ще бъдат обявени на 6 юни.

Наградиха наши деца от конкурса "Шарено петле"

Мелиса Богова от ІІІ „б” клас спечели със своята творба първо място в нейната възрастова група в Националния конкурс за детска рисунка „Шарено петле”. Жанрът, в който се изяви Мелиса, е живопис. Темата на конкурса, организиран от РУО Бургас, Община Средец и Общински детски комплекс Средец, бе : „Странджа-зелената врата на Европа”. Грамота за участие в надпреварата получи и Даниела Генова от ІІ „а” клас.

Целта на конкурса е откриването и насърчаването на млади таланти, от детските градини, училищата, школи и други извънкласни форми на обучение в областта на изобразителното, приложното и театралното изкуство, съобщиха организаторите.

Браво, момичета! Не спирайте да творите!

Химнът на българската просвета и култура огласи на 24 май Бургас

Химнът на българската просвета и култура „Върви, народе възродени“ огласи днес Бургас. В шествието за 24 май се включиха близо 7 000 деца от 28 детски градини и 36 училища. Празничното шествие бе водено от кмета Димитър Николов и представители на бургаското духовенство. Всяко от училищата допринесе с нещо от себе си за празничния ден. Деца, учители, дейци на културата, университетски преподаватели и библиотечни служители се включиха в честването на най-любимия български празник. Ученици и учители от ОУ „Георги Бенковски” също бяха част от шествието, посветено на 24 май.

Станахме втори в Бургас в състезание по биоразнообразие

Отборът на ОУ „Георги Бенковски” стана втори сред бургаските училища на седмото поред състезание за купата на Природонаучен музей Бургас. Мотото на състезанието тази година бе: „Биоразнообразието - какво знаем за него”. Нашият отбор, воден от г-жа Таня Колева, учител по природни науки, се пребори с всички ребуси в състезанието и достигна удовлетворен до крайната цел.

Шестокласниците Слави Николов и Катерина Йорданова и седмокласниците Тереза Манолова и Алмира Абишева показаха оригинално мислене и задълбочени знания по темите, свързани с биоразнообразието. По време на турнира учениците от различните училища сравниха знанията си в областта на биологията и екологията. Състезанието се проведе в Експоцентър Флора.

Поздравления за Алмира, Тереза, Катерина и Слави!

Честит 24 май!

24 май - най-чистият български празник, на който цял един народ коленичи и се прекланя пред свещеното дело на светите братя Кирил и Методий! Днес е празникът на духовното извисяване!

"Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада
там, гдето знанието живей!..."

Baner1
baner2
baner3