Валентин Митев издигна българския трикольор на престижен световен форум. Нашето момче се увенча със сребро

Валентин Найденов Митев, който тази година завърши 4-ти клас в ОУ „Г. Бенковски”, завоюва сребърен медал в едно от най-силните азиатски състезания по математика – Asia International Mathematical Olympiad Open Contest (AIMO) 2018, провило се в Банкок. Децата решаваха задачите си на 4 август. От организаторския щаб са категорични, че конкуренцията на AIMO 2018 е била огромна. Поканени са били ученици от държави с най-добрите резултати по математика.

Браво на Валентин Митев! Гордеем се с постиженията на това изключително момче! Желаем му все така да издига българския флаг на световните математически форуми!
Снимки: mediabricks.bg

Оборудваме 17 класни стаи с шкафчета за съхранение на учебници

    Всички сме гледали филми за тийнейджъри, в които присъства обичайната сцена в училище, в която момчета и момичета си споделят вълнуващите ги неща от живота пред ученическите шкафчета, в които младежите поставят личните си вещи. И ако за филмовата индустрия това е част от сценария, то за действителния живот в училище- това е необходимост.

    17 класни стаи в ОУ „Г. Бенковски” от есента ще имат шкафчета, където децата ще могат да съхраняват учебници, учебни комплекти, помагала и други материали, необходими за образователния процес, екипи за физическо възпитание и лични вещи. Това се случва, след като проектът на нашето училище е одобрен от МОН. От септември нашите ученици няма да бъдат принудени да носят всеки ден на гърба си раница, която обикновено тежи над 6 кг.

    От всички 742 учебни заведения в страната близо 600 ще получат пари, за да оборудват класните си стаи с ученическите шкафчета. Близо 112 000 шкафчета ще спомогнат за по-лек товар върху раменете на децата от І до VІІ клас в държавни и общински училища в цялата страна. Необходимите средства за това са в размер на 2 894 068 лева, съобщиха днес от МОН.

   От здравословна гледна точка оставянето на ученическите принадлежности в училище ще доведе до значително по-малко случаи на деца с гръбначни изкривявания.

   Нека да помислим превантивно за здравето на нашите деца още днес!

Наша ученичка спечели І-во място в конкурс за рисунка

    Нашата ученичка - Даниела Стойкова Димитрова спечели І-во място във възрастова група от 11 до 13 години в конкурса за рисунка  „С очите си видях бедата”. Конкурсът  е традиционна превантивна инициатива на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” при Министерство на вътрешните работи и нейните регионални структури. Тя се осъществява в партньорство с Министерство на образованието и науката, Националния дворец на децата и е под егидата на Секретариата на откритото частично споразумение за големите бедствия (EUR-OPA) към Съвета на Европа.

    Тематично форумът обхваща познанията на подрастващите, свързани с основни познания за рисковете от бедствия, пожари и извънредни ситуации , начините на поведение и действие, първа долекарска помощ, дейностите на Единната спасителна система. 
    В конкурса участваха деца и ученици от всички общообразователни училища и центровете за подкрепа на личностно развитие в системата на предучилищното и училищно образование на територията на областта.

    Поздравления за Даниела Димитрова!

    Снимка: БургасИнфо

Два сребърни и един бронзов медал от финалния кръг на "Математика без граници" за наши деца

     Анелия Пенчева от 2.”а” клас и Валентин Митев от 4. „б” клас грабнаха сребърни медали от финалното състезание на V-тия Международен турнир „Математика без граници“, което се проведе по традиция в Несебър. Ниа Апостолова от 2. „а” клас спечели бронзов медал. За финала в Несебър пристигна и Калоян Терзиев от 2. „а” клас, който получи сертификат за участие в престижното състезание. Г-жа Лина Цветанова, класен ръководител на 2. „а” клас, бе наградена от организаторите с плакет за принос към турнира.

    От 30 юни до 2 юли Несебър събра деца и младежи от цял свят. Тази година в математическата надпревара „Математика без граници” взеха участие 1370 ученици от 1. до 12. клас от 15 страни - Австралия, Азербайджан, България, Виетнам, Иран, Казахстан, Китай, Киргистан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция,Узбекистан и Филипините.

    Петият международен турнир „Математика без граници” бе организиран от Педагогическа асоциация „Образование без граници” и Научно-образователен център „Innovation”- Алмати ( Казахстан).

    Амфитеатърът в античния град , където се проведе церемонията по награждаването, беше препълнен. Събитието бе открито от музикална формация „Фортисимо”. За финала председателят на УС на Педагогическа асоциация „Образование без граници”, организаторите и участниците във финалния кръг получиха поздравителни адреси от президента на РБ- Румен Радев и министъра на образованието и науката – Красимир Вълчев.

    В поздравителния си адрес президентът на РБ изразява убеденост, че „Математика без граници” е неразделна част от цикъла международни състезания по математика, които поддържат високото ниво на конкуренция сред националните състезатели на водещите в световната класация отбори по математика.

    „Да бъдеш математик е предизвикателство, което може да донесе изключително удовлетворение и самочувствие. Математиците говорят езика на бъдещето, защото те знаят как да управляват високотехнологични устройства, които могат да променят всички сфери на обществения живот” – се казва в писмото на образователния министър.

    Турнирът „Математика без граници” се провежда дистанционно в три кръга и завършва с финален конкурс в България. Есенното състезание бе през октомври, зимният кръг - през януари, пролетният кръг - през март, а финалът този уикенд.

    Честито на нашите финалисти и медалисти - Анелия, Валентин, Ниа и Калоян! Гордеем се с вас, деца! И знайте, че математиката води света напред!

 

Baner1
baner2
baner3