Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Седмокласник се класира за националния кръг на олимпиадата по БЕЛ

Седмокласникът Игор Шуленин е трети в Бургас на областния кръг на националната олимпиада по БЕЛ. С този изключително силен резултат Игор се класира за националния кръг на олимпиадата, който ще се проведе на 31 март в Бургас. Със своите 90 точки нашето амбициозно момче изпревари много свои връстници, чийто майчин език е българският.

Поздравяваме Игор Шуленин за големия успех в областта на българската граматика и литература, както и неговия учител по БЕЛ – г-жа Анета Димитрова!

СРЕБРО И БРОНЗ ЗА НАШИТЕ МАТЕМАТИЦИ

4 сребърни и 13 бронзови медала за учениците от ОУ „Георги Бенковски” от зимния кръг на Международния математическия турнир „Математика без граници”. Със сребърни медали от престижното математическо състезание са Лора Грънчарова от 2. „а” клас, Ниа Апостолова и Аслъ Алиосман от 3. „а” клас и Надежда Атанасова от 4. „в” клас.

Бронзови медали за постигнати резултати получиха Туче Али , Златомир Вътев, Росен Венев и Таня Стоичкова от 1. „б” клас, Калоян Недев от 2. „а” клас, Петър Донев, Асен Аргиров, Тодор Митев и Сияна Петкова от 2. „б” клас, Калоян Терзиев от 3. „а” клас, Стела Пеева и Стефан Марков от 3. „б” клас и Анна Попова от 4. „б” клас.

Всички останали деца, участници в турнира, получиха сертификати за участие.

Честито на всички медалисти!

Четвъртокласници украсиха дърво с ръчно изработени мартеници

Децата от ІV „а” клас се включиха за поредна година в първомартенската инициатива на Регионална библиотека „Пейо Яворов“ и Народно читалище „Изгрев – 1909“ - „Децата и мартениците“. Те украсиха дърво с ръчно изработени от тях мартеници. Освен нашите възпитаници в проявата взеха участие и деца от други бургаски училища и детски градини. Така паркът в комплекс „Изгрев” заприлича на червено-бяла градина. Участниците получиха благодарности и грамоти от организаторите на събитието.

Златни медали за наши момичета от международен турнир

Две наши момичета се завърнаха със златни медали от Деветия международен турнир по художествена гимнастика за купа БЕРОЕ. Призьорите Адриана Панайотова от 3. „а” клас и Дария Близнакова от 2. „б” клас се състезават за клуб „Черноморец” Бургас. Златото и за двете момичета е за ансамбълово съчетание. В състезанието, което се проведе в Стара Загора от 22-ри до 24-ти февруари, взеха участие общо 320 грации от 20 български клуба и два от Украйна и Молдова.

Честита победа на Дари и Ади!

Baner1
baner2
baner3