Химнът на българската просвета и култура огласи на 24 май Бургас

Химнът на българската просвета и култура „Върви, народе възродени“ огласи днес Бургас. В шествието за 24 май се включиха близо 7 000 деца от 28 детски градини и 36 училища. Празничното шествие бе водено от кмета Димитър Николов и представители на бургаското духовенство. Всяко от училищата допринесе с нещо от себе си за празничния ден. Деца, учители, дейци на културата, университетски преподаватели и библиотечни служители се включиха в честването на най-любимия български празник. Ученици и учители от ОУ „Георги Бенковски” също бяха част от шествието, посветено на 24 май.

Честит 24 май!

24 май - най-чистият български празник, на който цял един народ коленичи и се прекланя пред свещеното дело на светите братя Кирил и Методий! Днес е празникът на духовното извисяване!

"Напред! Науката е слънце,
което във душите грей!
Напред! Народността не пада
там, гдето знанието живей!..."

Четвъртокласничка с поощрителна награда от конкурс за рисунка

Мария Антонова от 4 „а” клас, която е възпитаничка на рисувателна школа "Елфина",  спечели поощрителна награда в конкурса „Аз, моят град и морето”, организиран от Ротари клуб „Бургас- Пиргос”, Община Бургас, Център за подкрепа на личностното развитие- Бургас и МОЛ „Галерия”. В конкурса участваха 244 на брой деца и ученици на възраст от 6 до 19 години. Компетентно жури от известни художници оцени призьорите. Изложбата може да се види в периода между 31.05 – 3.06.2018 г.

 

Общината кани бургаските деца на състезание в новия плувен басейн

Във връзка с откриването на новия плувен басейн в Бургас  от общинската  дирекция „Образование и демографски въпроси“  информират , че на 24.05.2018 година от 15:30 часа ще се проведе състезание по плуване „АБВ“, където всички деца и родители ще имат възможността да присъстват на състезанието, да разгледат спортното съоръжение, да се запознаят и разговарят с представителите на бургаските клубове по плуване. Изискването е децата да са над 5 годишна възраст.

Baner1
baner2
baner3