Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Как да се справяме по-добре с агресията

Лекция на тема „Как да се справяме по-добре с агресията” изнесе днес пред децата от V "в" клас инспектор Сабина Колева- служител в Детска педагогическа стая към V РУ на МВР Бургас.

Разисквани бяха проблемите, свързани с толерантност/способността да уважаваш другия и правото му на свободен избор/, дискриминация / ограничаването на основни човешки права/ и стереотип. Децата се запознаха и с понятието емоционална интелигентност- способност за съпреживяване , разпознаване на чуждите емоции и начина, по който чрез поведението си изразяваме собствените емоции пред другите.

В същото време полицаи говориха пред момчетата и момичетата от 5. „а” клас за превенция и безопасно движение по пътищата и отговаряха на въпроси, вълнуващи учениците.

Спортен празник

  • Публикувана на Понеделник, 28 Октомври 2019 14:08

Ученици от 1. до 7. клас показаха спортен дух в ОУ "Георги Бенковски"

Наши таланти отличени в национален конкурс за рисунка

Две талантливи момичета от ОУ „Георги Бенковски” са отличени в Националния конкурс за детска рисунка на тема "Моята невероятна лятна ваканция". С второ място в националната надпревара е Лилия Петрова от 5. клас, а Стела Пеева от 4. клас е отличена с втора награда в специалната класация на РИОСВ - Бургас, които са партньор на организаторите от читалище "Христо Ботев 1937 ".

„Наградите винаги много ни радват, особено в такава огромна конкуренция - изпратените рисунки на деца от цялата страна са повече от 500” – заяви ръководителят на школата по рисуване към ОУ "Георги Бенковски" г-жа Милена Димитрова.

Честито на отличените! Пожелаваме ви още много победни участия и занапред!

28 октомври /понеделник/ ще е неучебен ден, но присъствен за учители и ученици

Съгласно писмо на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев до директорите на училища денят след първия тур на местните избори - 28 октомври /понеделник/ ще бъде неучебен, но присъствен за учители и ученици в цялата страна.

На този ден в ОУ „Георги Бенковски” ще се проведе спортен празник, който ще започне от 9:30 часа. Присъствието на всички ученици е задължително.

Baner1
baner2
baner3