Електронен дневник

Уча.се

Moodle

ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

ОУ "Георги Бенковски" взе участие в празничното шествие по повод Деня на българската просвета и култура и славянската писменост - 24 май.

Шествието беше поведено от кмета на Бургас Димитър Николов и от представители на бургаското духовенство. Дъждовното време не успя да помрачи празничното настроение. Ученици, учители, просветни дейци и библиотечни служители пяха заедно „Върви, народе възродени" и развяваха знамена с ликовете на светите братя Кирил и Методий.

Приветствието на кмета на Бургас Димитър Николов може да прочете тук:
https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/38594

Признание от Община Бургас за работата на учителите на ОУ "Г. Бенковски"

Педагогическата колегия на ОУ „Георги Бенковски” е наградена с грамота от кмета на Бургас Димитър Николов за проявен висок професионализъм при подготовката и излъчването на ученици-участници в национални кръгове на олимпиади през годината. Грамотата бе връчена лично от бургаския градоначалник на директора на ОУ „Г. Бенковски” г-н Петко Георгиев по време на тържествения прием по повод 24 май, организиран от Община Бургас.

Кадри от награждаването на Женя, Мая и Даниела от конкурса за рисунка "Животът на един щъркел"

Ръководителят на Рисувалня "Елфина" г-жа Милена Димитрова ни предостави кадри от награждаването от конкурса за рисунка "Животът на един щъркел". Всички рисунки на децата от ОУ "Георги Бенковски", участвали в художествената надпревара, бяха включени в изложбата, поясни г-жа Димитрова, която подготвя нашите ученици.

Награждаването откри празненствата на ежегодния Фестивал на белия щъркел в село Белозем - европейско село на белия щъркел от 2005 г.

Както по-рано ви съобщихме, наградените деца в този конкурс от ОУ „Г. Бенковски” са Женя Димитрова от 4. „б” клас, Мая Петрова от 5. „б” клас и Даниела Генова от 3 „а” клас.

Директорът награди отличили се със знанията си и таланта си деца

Всичко, което днес е България, е родено от магнетичната сила на Кирило-Методиевите букви, чрез които се изявява човешкия стремеж към безсмъртие. Нестихващо силно звучат стиховете на Стоян Михайловски:

Върви, народе възродени,
към светла бъднина върви,
с книжовността, таз сила нова,
съдбините си ти поднови!

Преди 1200 години Константин-Кирил Философ създава най-старата българска азбука – глаголицата. С нея се слага началото на най-голямото просветителско и книжовно дело в тази част на Европа, а създадената книжнина от учениците на Кирил и Методий поставя знак върху европейската култура.

Вече 12 века славянското писмо е нашето оръжие, нашият щит, нашата гордост.

По традиция в навечерието на 24 май в ОУ "Г. Бенковски" се проведе тържество, по време на което директорът - г-н Петко Георгиев награди ученици от начален етап на образование, взели призови места в олимпиади, конкурси и състезания и отличили се със своите знания през годината.Талантливи ученици се изявиха и в музикално-поетична програма.

Наши малки художнички отново забелязани в международен конкурс за рисунка

Рисунката на Александра Варламова от ІІІ „б” клас получи поощрителна награда от Международния конкурс "Велики Преслав - историята на цял народ". ОУ „Г. Бенковски” участва в този художествен форум и с рисунката Женя Димитрова от IV „б” клас.

Baner1
baner2
baner3