Иновативно училище

Електронен дневник

Закуска 1-4 клас

Електронен стол

Проект "Образование за утрешния ден"

Еразъм +

Проект "Равен достъп"

Проект "Равен достъп"

18 МАРТ - Световен ден на рециклирането

Всяка година Земята дава милиарди тонове природни ресурси и в един момент, в не много далечното бъдеще, те ще се изчерпят.

Ето защо трябва да помислим отново за това, което изхвърляме – виждайки не отпадъци, а възможности.

Последното десетилетие беше най-горещото в историята и сега сме изправени пред климатична криза с несравними размери. Ако не направим значителни и бързи промени, ще станем свидетели на продължаващо покачване на глобалните температури, топене на ледените шапки, горящи континенти и бързо обезлесяване.

Рециклирането е ключова част от кръговата икономика, която помага да защитим нашите природни ресурси.

Във връзка със  Световния  ден на рециклирането ,18 март, ученици и учители от ОУ „Георги Бенковски“ се включиха в различни дейности:

-  изработиха се предмети от отпадъчни и използвани материали, които бяха представени на изложба, подредена във фоайето на училището;

- ученици от седми клас направиха и представиха своите проекти за по-зелен живот пред по-малките като им показаха как могат да пестят вода и електроенергия, как да рециклират и използват повторно определени предмети;

- проведоха се дискусии за това как всеки един от нас може да помогне за опазването на околната среда;

- децата показаха знания за рециклирането в игра в Kahoot;

 

Дейността се извършва във връзка с изпълнението на проект " Да спасим Земята" с регистрационен номер 2022-1-BG-01-KA 122-SCH- 000074795 по програма Еразъм+.

 

 

3 април е обявен за неучебен ден в заповед на ресорния министър

Министърът на образованието и науката обяви 3 април 2023 г. / понеделник/ за неучебен ден заради изборните секции в училищата, разкрити по реда и условията на Изборния кодекс

Похвални резултати от областната олимпиада по БЕЛ за наши петокласници

Петокласничките Мария Манчева и Михаела Костадинова показаха отлични резултати на областната олимпиада по БЕЛ. Двете момичета са оценени съответно с по 27 и 26 точки при максимални 30. Най-високият резултат тази година сред техните връстници в областния кръг е 29 точки. Близо 80 деца от областта, които бяха излъчени от своите училища да продължат във втори кръг на най-престижното състезание по БЕЛ за годината, писаха трансформиращ преразказ от името на герой.
Поздравяваме Мария и Михаела за заслужения успех!