Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Празник на буквите в І "б" клас

Много емоционално премина тържеството, посветено на Празника на буквите в І „б” клас. Децата от класа на г-жа Севриева и г-жа Чауш показаха, че могат да четат и пишат пред своите родители и гости. Във вид на ролеви игри малчуганите показаха своите знания. Те се надпреварваха да отговарят на загадките на Многознайко и неговия приятел с китара, а песните и стиховете, които изпълниха, посветени на буквите, им заслужиха силните аплодисменти на родителите. В края на тържеството класният ръководител, г-жа Севриева, връчи на всяко дете свидетелство, че вече е грамотно. Първокласниците получиха и книги, които да четат с удоволствие. Децата си похапнаха от вкусна торта, приготвена специално за Празника на буквите.

Второкласници показаха, че са сред най-добрите в Бургас по английски език

Второкласници на ОУ „Георги Бенковски” бяха наградени лично от кмета на Бургас Димитър Николов за показани отлични резултати от състезанието по английски език за II клас „We love English” . Нашият отбор бе класиран на III място от 28, участвали училища .

На второ място, с резултат от 76,5 до 72 точки, е класирана Кристияна Раева. Наградата за класираните на второ място участници е целодневен летен лагер по английски език с еднодневна екскурзия. Трето място се присъжда на Петър Донев, с резултат от 71,5 до 68 точки. Наградата е полудневен летен лагер по английски език. Сияна Петкова и Ясен Кръстев, с резултат от 67,5 до 60 точки получиха поощрителна награда. Благодарение на добрите резултати на всички, участвали второкласници, нашият отбор бе класиран на III място от 28 участвали училища (среден резултат над 65%). Децата получиха купа, грамота и отборна награда. На церемонията присъстваха директорът на ОУ „Г. Бенковски” - г-н Георгиев и зам.-директорът - г-жа Комогорова, които поздравиха децата за положените усилия и постигнатите резултати.

Целемонията по награждаването се проведе в спортна зала „Бойчо Брънзов“.

Честито на нашите второкласници за престижната награда и на техния учител по английски език г-жа Валентина Панайотова!

Празник на буквите в І "а" клас

Учениците на г-жа Игнатова и г-жа Мустафа показаха пред всички родители и гости, че вече са грамотни. Децата четоха, отговаряха на загадки, определяха гласни и съгласни, правиха звукови модели на думи и се забавляваха. Всички те получиха корони с букви и книги, а накрая си похапнаха вкусна торта, направена специално за тях.

Изложба, посветена на Световния ден на водата, с участието на наши деца

ОУ "Георги Бенковски" има трима победители в 17-та поредна изложба за детски рисунки под наслов “Водата е живот”, посветена на 22 март – Световен ден на водата. Това са първокласничките Ваня Макакова и Мария Халявко, както и четвъртокласничката Лилия Петрова. И трите талантливи момичета са възпитанички на рисувателна школа „Елфина”, с ръководител г-жа Милена Димитрова.

В конкурса взеха участие деца на възраст от 5 до 14 години. Творбите на победителите украсиха изложбената зала на ул. „Александровска”22.

"Нека водата винаги да е толкова бистра, а тревата толкова зелена, колкото са в детските рисунки", заяви при откриването на изложбата областният управител Вълчо Чолаков. Официални гости на събитието бяха Руска Бояджиева, зам.-кмет на Бургас с ресор „Европейски политики и околна среда“, депутатът Ивелина Василева, инж. Ганчо Тенев, изпълнителен директор на ВиК-Бургас, председателят на Съюза на бургаските художници Добрин Вътев.

Ваня, Мария и Лилия получиха от организаторите грамоти за участието си в конкурса.

Благодарим ви, мили деца, за чудесното представяне! Успех и занапред!

Отново сме с медали от математическо състезание

Наши деца спечелиха 5 златни, 14 сребърни и 13 бронзови медала от ІІ кръг на математическото състезание „Млад математик”, което е едно от поредицата ученически състезания „Многознайко” .

Ето и наградените ученици:

І място за:

първокласниците Росен Венев, Даниел Стоев, Туче Али, Диана Ангелова;

третокласничката Ниа Апостолова;

ІІ място за:

първокласниците Михаела Костадинова, Мерве Исмаил, Пея Иванова, Стефания Стоянова, Златомир Вътев, Катерина Костадинова, Таня Стоичкова, Мария Манчева, Стелян Кралев, Деа Ботева, Лазар Пенчев;

второкласникът Петър Донев;

третокласничката Дарина Симеонова;

четвъртокласниците Мария Георгиева, Анна Попова;

ІІІ място за:

първокласниците Благовест Григоров, Виктор Теодосиев, Даниел Николов, Константин Митев, Стоян Атанасов;

второкласничката Мая Дончева;

третокласниците Даниела Генова, Калоян Терзиев, Аслъ Алиосман, Виктор Тодоров;

четвъртокласниците Иван Дейков, Румен Първанов, Самуил Иванова.

Честито на всички наградени деца! Продължавайте да покорявате върховете в математиката!

Baner1
baner2
baner3