Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Новите класни стаи по Проект "Първокласно начало" зарадваха първокласниците

Първокласниците на ОУ "Георги Бенковски" ще учат в изцяло нови стаи,  реновирани по проект на Община Бургас "Първокласно начало". По време на Първия учебен ден отец Захари освети напълно обновените три стаи, които се намират в южния корпус на сградата. Обновените стаи са обзаведени с антибактериални настилки, нови шкафчета, нови единични чинове, които могат да се конфигурират по различен начин, нови интерактивни дъски с възможности за използване на електронни учебници и електронен дневник.

Пълната промяна обхвана близо 100 класни стаи на територията на цялата община, съобщиха от Община Бургас.

 

Първият учебен ден - тържество на духа и знанието!

  • Публикувана на Понеделник, 16 Септември 2019 11:23

Първият учебен ден е празник, посветен на тържеството на духа и знанието!

Пристъпването на училищния праг в началото на учебната година е вълнуващо за всеки ученик. 15 септември носи символиката на началото, на лъча, който ти посочва пътя към знанието, на оня пламък, който те кара да се впуснеш в приключението, наречено училищен живот.

С тържество по случай Първия учебен ден и водосвет за здраве започна учебната 2019/2020 година в ОУ „Георги Бенковски”. Официален гост на празника бе народният представител – Ивелина Василева, която е председател на Комисията по околна среда и водите в НС. Г-жа Василева е и бивш наш възпитаник. Тя заедно с директора на училището –г-н Петко Георгиев връчиха символичния ключ на знанието на първокласниците.

Поздравителни адреси по повод Първия учебен ден получихме от министъра на образованието и науката- г-н Красимир Вълчев, от председателя на Комисията по образованието и науката – Милена Дамянова , от областния управител г-н Вълчо Чолаков, от зам.-областния управител проф. Севдалина Турманова и от началника на РУО Бургас – инж. Виолета Илиева.

На добър час на всички ученици в ОУ „Георги Бенковски”! Успешна учебна година!

Ето как протече поетично-музикалната ни програма днес в снимков материал.

 

Дворът светна!

Благодарим сърдечно за активното участие на ученици, родители и колеги в почистването на училищния двор днес. Радваме се, че в инициативата се включиха и бивши наши ученици. Надяваме се, че за всеки е ясно, че чистотата е здраве! Нека пазим чисто всичко около нас!

 

 

Трима наши таланти ще участват в национална надпревара

ОУ "Георги Бенковски" изпраща в националната надпревара на международния конкурс „С очите си видях бедата” трима художници, които ще представят училището и града ни. Това са Радостина Димова, класирана на първо място в областната надпревара, Стела Пеева - отличена с втора награда и Александра Варламова - с трета награда.

Церемония по награждаване на отличените в областния етап на конкурса , обхващащ познанията на подрастващите за рисковете от бедствия и за начините на поведение и действие при тях, се проведе на 12 септември. Проявата е част от събитията в седмицата на пожарната безопасност и наближаващият професионален празник на огнеборците – 14 септември.

Честито на малките художници! Пожелаваме успех в следващия етап от конкурса!

Наши художници ще бъдат наградени в конкурса "С очите си видях бедата".

  • Публикувана на Понеделник, 09 Септември 2019 16:37

На 12 септември от 10:15 часа в сградата на Пожарната ще е награждаването на децата, класирани на регионално ниво за конкурса "С очите си видях бедата". Сред победителите в конкурса има представители на ОУ „Г. Бенковски”.

Baner1
baner2
baner3