Най-добър вратар

         

      Асен Аргиров от I б клас грабна купата за най-добър вратар на турнира "Футболни Звезди на България" 2017 при деца, родени 2010 година. Момчето тренира в клуб „Бургас спорт”. Поздравяваме Асен и му желаем още много спортни успехи!

 

И отново повод за гордост

              

              9-годишната Аслъ Алиосман от ІІ "а" клас грабна І-во място в ученическия конкурс за детска рисунка на тема: "Моите приятели от друг етнос", организиран от Община Бургас.

      В същия конкурс Мария Атанасова от ІV "а" клас зае ІІІ-то място сред своята възрастова група.

      Двете изявени момичета от ОУ "Георги Бенковски" се пребориха с голяма конкуренция от талантливи бургаски деца и представиха успешно нашето училище. Мария и Аслъ получиха специални поздрави от директора на училището г-н Петко Георгиев и от класните си ръководители - г-жа Игнатова и г-жа Цветанова.

            В категорията на тема: „ Училището – територия на етническа толерантност“ Катерина Иванова от VI “а“ клас получи грамота за отлично представяне.   

                

                                        

   

 

Първи успешни изяви на малките художници от ОУ "Г. Бенковски"

                   

 

         Първи успешни изяви на малките художници

от  ОУ “Г. Бенковски“

 

        Рисунките на Мелиса Николаева Богова от III б клас и Ръдвание Мустафа Мехмед от IV а клас бяха включени в изложба на рисунки от  конкурса "Събуди се" по повод 1 ноември - Ден на народните будители, с тема "Българските будители".

       Те не бяха класирани поради това, че възрастта им беше под прага на обявената за конкурса, но организаторите са преценили, че рисунките са достатъчно хубави, за да бъдат включени в експозицията и малките художнички получиха грамоти за участие и награди. По този повод организаторите обещаха за в бъдеще да преразгледат условията за участие.

        Конкурсът за рисунка "Събуди се" е по повод 1 ноември - Ден на народните будители.  Организатори са  Община Бургас и Инициативата "Бургас харесва младите" и Дружество за младежка и социална политика

 

   

 

 

 

Baner1
baner2
baner3