Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Брат и сестра със златни медали от европейско по джу джицу

Димо Стоичков от 4. „в” клас и неговата сестра Таня Стоичкова от 1. „б” клас се завърнаха със златни медали от 15 –тото европейското първенство по джу джицу в Словения „MARIBOR OPEN 2019”. От турнира Димо донесе за Централен полицейски карате джу джицу клуб два златни и един бронзов медал, а Таня, която тренира в същия клуб – един златен и един бронзов медал. В европейското състезание , провело се на 2. и 3. март, участие са взели над 500 състезатели в различни възрастови групи от 24 държави. Димо Стоичков се състезава във възрастова група 10-12-годишни, а сестричката му - във възрастова група от 6 до 9 годишни. „Чувствам се много щастлива и развълнувана”, сподели Таня пред своя клас, който я аплодира за големия успех. Момичето тренира джу джицу повече от две години. Тя признава , че се е запалила по този спорт покрай батко си, а за състезанието в Словения се е готвила повече от месец. От своя страна Димо поясни, че именно спортът изгражда у него много качества, които му помагат и в ежедневието.

Пожелаваме и на двамата медалисти да са все така устремени и борбени!

Седмокласник се класира за националния кръг на олимпиадата по БЕЛ

Седмокласникът Игор Шуленин е трети в Бургас на областния кръг на националната олимпиада по БЕЛ. С този изключително силен резултат Игор се класира за националния кръг на олимпиадата, който ще се проведе на 31 март в Бургас. Със своите 90 точки нашето амбициозно момче изпревари много свои връстници, чийто майчин език е българският.

Поздравяваме Игор Шуленин за големия успех в областта на българската граматика и литература, както и неговия учител по БЕЛ – г-жа Анета Димитрова!

Златни медали за наши момичета от международен турнир

Две наши момичета се завърнаха със златни медали от Деветия международен турнир по художествена гимнастика за купа БЕРОЕ. Призьорите Адриана Панайотова от 3. „а” клас и Дария Близнакова от 2. „б” клас се състезават за клуб „Черноморец” Бургас. Златото и за двете момичета е за ансамбълово съчетание. В състезанието, което се проведе в Стара Загора от 22-ри до 24-ти февруари, взеха участие общо 320 грации от 20 български клуба и два от Украйна и Молдова.

Честита победа на Дари и Ади!

СРЕБРО И БРОНЗ ЗА НАШИТЕ МАТЕМАТИЦИ

4 сребърни и 13 бронзови медала за учениците от ОУ „Георги Бенковски” от зимния кръг на Международния математическия турнир „Математика без граници”. Със сребърни медали от престижното математическо състезание са Лора Грънчарова от 2. „а” клас, Ниа Апостолова и Аслъ Алиосман от 3. „а” клас и Надежда Атанасова от 4. „в” клас.

Бронзови медали за постигнати резултати получиха Туче Али , Златомир Вътев, Росен Венев и Таня Стоичкова от 1. „б” клас, Калоян Недев от 2. „а” клас, Петър Донев, Асен Аргиров, Тодор Митев и Сияна Петкова от 2. „б” клас, Калоян Терзиев от 3. „а” клас, Стела Пеева и Стефан Марков от 3. „б” клас и Анна Попова от 4. „б” клас.

Всички останали деца, участници в турнира, получиха сертификати за участие.

Честито на всички медалисти!

НАШИ МОМЧЕТА ВЗЕХА МЕДАЛИ ОТ НАЙ-ГОЛЕМИЯ ДЕТСКИ ЗИМЕН ФУТБОЛЕН ТУРНИР У НАС

  • Публикувана на Понеделник, 18 Февруари 2019 08:18

Второкласниците Ангел Недев и Калоян Недев се завърнаха с бронзови медали от най-големия детски зимен футболен турнир у нас "Пирин къп", провел се в Сандански. Двете момчета, които се състезават за ФК „Бургас спорт”, участваха в титулния състав на отбора по време на турнира. Отборът достигна до малките финали без нито една загуба, отчетоха от клуба. За голяма радост на тима Калоян записа заветния гол във вратата на македонците. Така срещата завърши 1:0 за „Бургас спорт”. Този резултат класира бургаския отбор, набор 2010, на престижното ІІІ място. Във възрастите от 2007 до 2010 общо 76 отбора от 5 страни мериха сили в надпреварата.


Поздравления за нашите футболисти- Калоян и Ангел! Много медали и занапред, момчета!

Baner1
baner2
baner3