Електронен дневник

Иновативно училище

Електронен стол

Уча.се

Moodle

Кадри от награждаването на Женя, Мая и Даниела от конкурса за рисунка "Животът на един щъркел"

Ръководителят на Рисувалня "Елфина" г-жа Милена Димитрова ни предостави кадри от награждаването от конкурса за рисунка "Животът на един щъркел". Всички рисунки на децата от ОУ "Георги Бенковски", участвали в художествената надпревара, бяха включени в изложбата, поясни г-жа Димитрова, която подготвя нашите ученици.

Награждаването откри празненствата на ежегодния Фестивал на белия щъркел в село Белозем - европейско село на белия щъркел от 2005 г.

Както по-рано ви съобщихме, наградените деца в този конкурс от ОУ „Г. Бенковски” са Женя Димитрова от 4. „б” клас, Мая Петрова от 5. „б” клас и Даниела Генова от 3 „а” клас.

Наши малки художнички отново забелязани в международен конкурс за рисунка

Рисунката на Александра Варламова от ІІІ „б” клас получи поощрителна награда от Международния конкурс "Велики Преслав - историята на цял народ". ОУ „Г. Бенковски” участва в този художествен форум и с рисунката Женя Димитрова от IV „б” клас.

Отново сме на върха в Бургас! Седмокласниците ни засвидетелстваха любовта си към словото

ОУ „Георги Бенковски” зае първо място в отборното класиране в 20-то поред състезание по български език и литература „Обичам те, българска реч”, провело се в ОУ „Елин Пелин". Нашите седмокласници показаха отлични резултати и с това си заслужиха челното място сред връстниците си от всички бургаски училища.

Игор Шуленин, Катерина Йорданова, Соня Петкова, Слави Николов и Стефани Петкова засвидетелстваха любовта си към словото, като показаха езикова грамотност, творчество и умение да преразказват непознат текст.

Награждаването се проведе в навечерието на 11 май – Деня на светите братя Кирил и Методий. Игор, Катерина и Соня получиха от организаторите и персонални грамоти. Резултатът от работата на всеки един от тях надхвърля 90 точки от общо 100.

Поздравяваме за изключително големия успех нашите седмокласници и техния учител по български език и литература г-жа Анета Димитрова. Пожелаваме отлични резултати и на предстоящото НВО.

Вълшебните котки на Маша, Туче и Радостина спечелиха конкурс

Първокласничката Маша Халявко се класира на трето място на Националния конкурс "Моите приятели котките", организиран от ЛФ "Фантазия" към НЧ "Христо Ботев 1937"- Бургас. Специални награди "Елфически приятел на котките" за добре нарисувани котки с вълшебен елемент в рисунката, приятелство или грижа получиха Туче Али Осман от І „б” клас и Радостина Димова от ІІІ „б” клас.

Повече от 600 рисунки на деца от Бургас, региона и цялата страна участваха в художествената надпревара. Детските рисунки бяха оценявани от художничката Златка Бобева и инициаторката на конкурса – 11-годишната Стиляна Желязова. За специалните награди журира г-жа Милена Димитрова-ръководител на Рисувалня "Елфина" и екип от РИОСВ-Бургас.

Честито на нашите малки художнички!

Наша шестокласничка на челните места в Бургас в състезание по български език

Маргарита Пенова от 6. „б” клас зае пето място сред шестокласниците на Бургас в състезанието по български език и литература „Обичам те, българска реч”. Маргарита пребори голяма конкуренция и заслужено получи признанието на организаторите на състезанието в лицето на ОУ „Елин Пелин”.

Поздравяваме Маргарита за големия успех и нейния учител по български език и литература г-жа Янка Вълканова.

Baner1
baner2
baner3