Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Ученици на ОУ "Г. Бенковски" отново в онлайн изданието "Щъркелите"

Каква е връзката между конкурса „Историята на един щъркел”, социален проект „Щъркелите”, рисувателна школа „Елфина”  и учениците на ОУ „Георги Бенковски”, може да прочетете в онлайн изданието за детско творчество „Щъркелите”.

 

http://blog.storks.biz/%D1%89%D1%8A%D1%80%D0%BA%D0%B5%D0%BB%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81/?fbclid=IwAR1zjCIy0LGdKxX3IOeHgxqMM9JSV7GvZqYQtesvdAw9dxeqyOh4Y1WuyZU

 

Лилия Петрова - втора в национален конкурс "Вяра и упование"

Лилия Петрова от 4. „в” клас е класирана на второ място в Първи национален конкурс "Вяра и упование". Това съобщи в навечерието на Възкресение Христово нейният учител от рисувателна школа „Елфина” – г-жа Милена Димитрова.

Конкурсът е посветен на Великденските празници и цели да помогне на децата и учениците да покажат своето отношение към вярата.

Културната проява бе организирана от ОУ „Тома Кърджиев“ - гр. Русе, съвместно с Регионално управление на образованието - Русе, регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе и Русенска митрополия.

Поздравления, Лилия!

ПЪРВИ СМЕ В ЮГОИЗТОЧНА БЪЛГАРИЯ ПО БАСКЕТБОЛ - МОМИЧЕТА / 5.-7. КЛАС/

Звездните баскетболистки на ОУ „Георги Бенковски” класираха училището ни на републиканско първенство. Това се случи, след като нашите момичета - Рени Николова, Теодора Лозева, Ясмина Йорданова, Лора Христова, Виктория Иванова, Карина Венева, Виктория Панайотова, Анастасия Фам и Еми Сиракова сразиха отборите на Сливен и Ямбол на зоналните състезания този уикенд в Бургас.

Финалът за националната купа ще се играе в Самоков от 6-ти до 9-ти юни. Вчера момичетата бяха поздравени за победата и от директора на училището - г-н Георгиев.

Пожелаваме на училищния отбор на г-жа Теодора Желязкова национална победа! Стискаме палци и вярваме във възможностите на звездния състав!

 

РИОСВ-Бургас отличи Мая Петрова и Габриела Кирова в конкурс за рисунка

Мая Петрова от V "б" клас е отличена с второ място и сребърен медал от II-рия регионален конкурс „Водата и Земята“, посветен на Деня на Земята и водата и организиран от РИОСВ-Бургас и НЧ"Хр. Ботев 1937"-Бургас. Габриела Кирова от ІV "а" клас е класирана на трето място и получи бронзов медал от същия конкурс. Двете талантливи момичета се подготвят в рисувателна школа „Елфина”. Директорът на РИОСВ-Бургас инж. Тонка Атанасова лично връчи наградите на отличените деца.

Честито отличие, момичета!

Истински последователи на заветите на Апостола

Общобългарски комитет "Васил Левски" подари на новоучредения клуб "Млади възрожденци", децата от 2. „б” клас на ОУ „Г. Бенковски”, подаръци – фланелки с лика на Апостола на свободата и учебни пособия. Подаръците пристигнаха в навечерието на патронния празник на нашето училище. Припомняме, че второкласниците се присъединиха към клубовете в национален мащаб „Млади възрожденци” на 19 февруари т. г.

Baner1
baner2
baner3