Иновативно училище

Електронен дневник

Закуска 1-4 клас

Електронен стол

Проект "Образование за утрешния ден"

Проект "Равен достъп"

Проект "Равен достъп"

Достойно представяне на отбора ни във викторината "Аз съм българче" 2018 г.

      Карина Венева, Веселин Николов и Даниел Георгиев от V клас представиха изключително достойно ОУ „Георги Бенковски” в ученическата викторина „Аз съм българче” , посветена на 140 години от Руско-турската освободителна война, 145 години от гибелта на Левски и 170 години от рождението на Христо Ботев.

    Викторината, която бе организирана от Центъра за подкрепа на личностното развитие към Община Бургас, имаше за цел да допринесе за формиране на патриотичното възпитание на подрастващите, както и да разшири знанията на учениците за националната история.

     В представителната проява се включиха ученици от много бургаски училища, но нашият екип спечели симпатиите на присъстващите не само със знания, но и с патос и с емоционално присъствие. Карина, Даниел и Веселин, чийто отбор носеше името „Бенковчета”, преминаха през няколко кръга , посветени на националните герои и родния край. В частта разказ по картина екипът ни говори за картината на Димитър Гюдженов - "Слизането на Ботевата чета от кораба "Радецки" на козлодуйския бряг".

    Поздравления за тримата наши ученици и техния учител по история г-жа Зенгинова, която ги подготви за представителната проява, състояла се в навечерието на Националния празник – 3 март.

Медали от зимния кръг на "Математика без граници"

   

       Един златен, три сребърни и 13 бронзови медала за наши ученици от зимния кръг на "Математика без граници"

       Валентин Митев от ІV „б” клас отново показа изключителни знания и спечели златен медал от зимния кръг на турнира „Математика без граници”. Със сребърни медали от състезанието са Борислав Близнаков от І „б” клас, Анелия Пенчева от ІІ „а” клас и Калоян Терзиев от ІІ „а” клас.

      Бронзовите медалисти от ОУ „Г. Бенковски” са 13. Това са: Ангел Недев от І „а”, Пламен Колев І „а”, Мая Дончева от І „а”, Асен Аргиров от І „б” , Сияна Петкова от І „б”, Петър Донев І „б”, Тодор Митев І „б”, Даниела Генова ІІ „а” , Виктор Тодоров ІІ „б”, Александра Варламова ІІ „б”, Дарина Симеонова ІІ „б”, Николай Стойнов от ІІ „в” и Мария Георгиева ІІІ „б” клас.

       Честито на победителите в математическата надпревара! Гордеем се с вас, деца!

Престижно класиране на нашите момчета за купата на СФК "Св. Никола" , ЗИМА 2018

 

     

       Престижно класиране на нашите момчета за купата на СФК „Св. Никола”, ЗИМА 2018

 

       След вчерашното отлично представяне в зала „Никола Станчев”, днес също започнахме с победа. Нашата футболна мощ изпитаха футболистите на ОУ „Найден Геров” . Мачът завърши с класическия резултат 3:0. Над всички в срещата бяха Димитър Баев 5.а клас, отбелязал два от головете, и Григор Симеонов, добавил третото попадение. На обичайното си високо равнище се представи капитанът на нашия тим Георги Бачев 7. "б", който умело направляваше действията на тима както в защита, така и в нападение. Тази победа ни прати на полуфинал. Там се изправихме срещу силния отбор на СОУ „Димчо Дебелянов”. Въпреки сърцатата игра, отборът загуби с 4:1. Голът за отбора на „Бенковски” отбеляза Георги Бачев след виртуозно изпълнение на пряк свободен удар. Изключителен на вратата беше Атанас Георгиев 7.”б”, който до последно отчайваше съперника с блестящите си намеси на вратата.

 

        Последва среща за 3-то и 4-то място с ОУ „П.Р. Славейков”. За съжаление, след равностойна игра последва нова загуба.

 

       Напускаме турнира с високо вдигната глава и с чувството за пълно себераздаване на терена.

 

Браво, момчета! Поздравления и за водача на тима г-жа Теодора Желязкова!

    

 

Първокласничката Дария Близнакова с медал от международен турнир

 

     

    Дария Близнакова от І „б” клас донесе бронзов медал от Международния турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“. В състезанието участваха близо 400 грации от страната и чужбина. Българското участие бе представено от 36 клуба.

      Честито, Дария! Желаем ти още много спортни успехи!

 

Две победи за футболния ни отбор

 

     Училищният футболен отбор постигна днес две победи в традиционния детски турнир по футбол "Зима 2018" за купата на СФК „Св. Никола”. Срещите, които са в рамките на уикенда, се провеждат в зала „Никола Станчев” Бургас.

     В оспорвана среща с ОУ „Ал. Г. Коджакафалията” нашите момчета победиха с 2:0. Голове отбелязаха Димитър Баев от 5.”а” и Алекс Попов от 6. „б” клас.

 

     При втората футболна среща с връстниците си от СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” момчетата на г-жа Теодора Желязкова победиха безапелационно с 4:2. Резултатът бе открит от капитана на отбора Георги Бачев от 7. „б” клас. Отлично включване в играта имаха Григор Симеонов и Антони Йорданов от 5. „а” и Стилян Димитров 7. „б” клас. Вратата за противниците заключиха Атанас Георгиев 7. „б” и Стоян Богданов от 6. „а”.