Moodle

Четвъртокласничка донесе сребърен медал от Международно състезание по художествена гимнастика

  Мирела Илчева от 4. “б” клас се завърна със сребърен медал от Деветия международен турнир по художествена гимнастика за купа "Диляна", провел се в Пазарджик през почивните дни. Отличието на Мирела, която играе в клуб „Черноморец” Бургас, е за индивидуално изпълнение. Треньорът на момичето Мария Калангерова е изключително горда със своята състезателка. В надпреварата в Пазарджик взеха участие над 300 грации от 24 клуба.

Честит медал на Мирела! Пожелаваме й още много, много успехи!

Наши талантливи художнички, отличени в изложбата "Водата е живот"

   

Рисунките на нашите чудесни художнички Габриела Кирова от  III "A" клас и Даниела Генова от II "A" клас бяха отличени и техните рисунки бяха включени в изложбата по повод 22 март – Световният ден на водата. За 16-та поредна година „ Водоснабдяване и канализация“ ЕАД- Бургас организира традиционна изложба за детски рисунки под наслов „Водата е живот“. В надпреварата участваха деца на възраст от 3 до 16 години. Общият брой на рисунките тази година е 280, като 53 от тях бяха показани на изложбата в Дружеството на художниците.

     Всички включени в изложбата бяха наградени  и получиха подаръци от ръцете на специалните гости, удостоили с присъствието си това чудесно събитие.  На изложбата присъстваха Руска Бояджиева, зам.-кмет на Бургас с ресор „Европейски политики и околна среда“, Валентин Люцканов, главен секретар на Областна администрация Бургас, инж. Ганчо Тенев, изпълнителен директор на ВиК-Бургас, Йоанис Партениотис, председател на борда на директорите на „ВиК“ЕАД-Бургас и общински съветници.

    Честито на малките големи художнички, на техните учители и на Ръководството на ОУ "Георги Бенковски".

        Талантът е дар, който се отглежда, а в ОУ"Георги Бенковски" знаят как се прави това. Милена Димитрова

             

Наши малки художници с отличени рисунки в конкурси

Радостина Димова от III В кл. е с отличена рисунка за екологично виждане в III Национален конкурс "Моята невероятна ваканция" с награда от партньорите в организацията РИОСВ-Бургас/първата рисунка/.

Талантливата Даниела Генова от III A кл. е отличена в престижния бургаски конкурс "Морето не е за една ваканция" с поощрителна награда/втората рисунка/. В конкурса участваха над 320 рисунки от града и страната и това отличие е истинско признание за таланта на малката художничка!

И двете деца развиват таланта си в рисувалня "Елфина".

Браво, момичета!
Успех и занапред!

Първокласници с футболна победа

     Футболен клуб „Бургас спорт” спечели трето място на Националния турнир „Футболни звезди на България”, провел се през уикенда . Състезаващи се за клуба са нашите първокласници Асен Аргиров, Калоян Недев, Ангел Недев и Петър Донев.

    В надпреварата са взели участие 12 отбора от Варна, Пловдив, Бургас и Ст. Загора. След три победи в групата, момчетата, носещи фланелката на футболен клуб „Бургас спорт”, се класираха на полуфинал, който за съжаление бе загубен. На малкия финал за трето и четвърто място те победиха Локомотив Пловдив с 3:1.

     Футболният турнир бе организиран от ДФК „Звездичка” и премина под егидата на Община Бургас.

    Поздравления за Калоян, Асен, Ангел и Петър!

Baner1
baner2
baner3