Проект "Образование за утрешния ден"

Електронен дневник

Иновативно училище

Уча.се

Електронен стол

Закуска 1-4 клас

Отлично представяне на Тодор и Сияна

  

    Нашите първокласници Тодор Митев и Сияна Петкова се представиха отлично на едно от най-трудните математически състезания в Бургас "Академик Никола Обрешков". На двете деца бяха връчени грамоти по време на официална церемония в Природоматематическата гимназия.

    Поздравления за Тодор и Сияна!

Трето място за третокласничката Габриела Кирова в конкурса за рисунка на тема: "3 март 1878. Свободата и нейните герои"

   Третокласничката Габриела Кирова, която посещава рисувалня "Елфина" в училището, е класирана на трето място в нейната възрастова група в конкурса „3 март – свободата и нейните герои“. Конкурсът е част от кампанията на БНР – Бургас „140 години свобода“, посветена на бележитата годишнина от Освобождението на България. 

    Компетентно жури отличи победителите, по трима за всяка възрастова група, между 90 рисунки на деца от град Бургас и региона. Те ще получат наградите си по време на празничния концерт, който БНР – Бургас организира по повод националния празник. Концертът ще се състои на 1 март от 18 ч. В същия ден рисунките на всички участници ще могат да бъдат разгледани във фоайето на Дома на НХК.

     Браво, Габи! Пожелаваме ти още много отличия!

Медали от зимния кръг на "Математика без граници"

   

       Един златен, три сребърни и 13 бронзови медала за наши ученици от зимния кръг на "Математика без граници"

       Валентин Митев от ІV „б” клас отново показа изключителни знания и спечели златен медал от зимния кръг на турнира „Математика без граници”. Със сребърни медали от състезанието са Борислав Близнаков от І „б” клас, Анелия Пенчева от ІІ „а” клас и Калоян Терзиев от ІІ „а” клас.

      Бронзовите медалисти от ОУ „Г. Бенковски” са 13. Това са: Ангел Недев от І „а”, Пламен Колев І „а”, Мая Дончева от І „а”, Асен Аргиров от І „б” , Сияна Петкова от І „б”, Петър Донев І „б”, Тодор Митев І „б”, Даниела Генова ІІ „а” , Виктор Тодоров ІІ „б”, Александра Варламова ІІ „б”, Дарина Симеонова ІІ „б”, Николай Стойнов от ІІ „в” и Мария Георгиева ІІІ „б” клас.

       Честито на победителите в математическата надпревара! Гордеем се с вас, деца!

Достойно представяне на отбора ни във викторината "Аз съм българче" 2018 г.

      Карина Венева, Веселин Николов и Даниел Георгиев от V клас представиха изключително достойно ОУ „Георги Бенковски” в ученическата викторина „Аз съм българче” , посветена на 140 години от Руско-турската освободителна война, 145 години от гибелта на Левски и 170 години от рождението на Христо Ботев.

    Викторината, която бе организирана от Центъра за подкрепа на личностното развитие към Община Бургас, имаше за цел да допринесе за формиране на патриотичното възпитание на подрастващите, както и да разшири знанията на учениците за националната история.

     В представителната проява се включиха ученици от много бургаски училища, но нашият екип спечели симпатиите на присъстващите не само със знания, но и с патос и с емоционално присъствие. Карина, Даниел и Веселин, чийто отбор носеше името „Бенковчета”, преминаха през няколко кръга , посветени на националните герои и родния край. В частта разказ по картина екипът ни говори за картината на Димитър Гюдженов - "Слизането на Ботевата чета от кораба "Радецки" на козлодуйския бряг".

    Поздравления за тримата наши ученици и техния учител по история г-жа Зенгинова, която ги подготви за представителната проява, състояла се в навечерието на Националния празник – 3 март.

Първокласничката Дария Близнакова с медал от международен турнир

 

     

    Дария Близнакова от І „б” клас донесе бронзов медал от Международния турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“. В състезанието участваха близо 400 грации от страната и чужбина. Българското участие бе представено от 36 клуба.

      Честито, Дария! Желаем ти още много спортни успехи!

 

Baner1
baner2
baner3