Браво, момичета!

           

      Баскетболният отбор на ОУ „Георги Бенковски” извоюва трето място на общинското първенство по баскетбол за момичета 5-7 клас. По време на играта тимът на г-жа Теодора Желязкова показа хъс, баскетболни умения и точност в стрелбата от близко и далечно разстояние. Момичетата на ОУ „Георги Бенковски” победиха на финала съперника си от ОУ „П. Яворов”. Преди това отборът ни се срещна с първенеца в класирането ОУ „А. Страшимиров”, от който загуби с минимална разлика.
     Поздравяваме нашия баскетболен тим и му желаем много спортни успехи!

    

 

Най-добър вратар

         

      Асен Аргиров от I б клас грабна купата за най-добър вратар на турнира "Футболни Звезди на България" 2017 при деца, родени 2010 година. Момчето тренира в клуб „Бургас спорт”. Поздравяваме Асен и му желаем още много спортни успехи!

 

И отново повод за гордост

              

              9-годишната Аслъ Алиосман от ІІ "а" клас грабна І-во място в ученическия конкурс за детска рисунка на тема: "Моите приятели от друг етнос", организиран от Община Бургас.

      В същия конкурс Мария Атанасова от ІV "а" клас зае ІІІ-то място сред своята възрастова група.

      Двете изявени момичета от ОУ "Георги Бенковски" се пребориха с голяма конкуренция от талантливи бургаски деца и представиха успешно нашето училище. Мария и Аслъ получиха специални поздрави от директора на училището г-н Петко Георгиев и от класните си ръководители - г-жа Игнатова и г-жа Цветанова.

            В категорията на тема: „ Училището – територия на етническа толерантност“ Катерина Иванова от VI “а“ клас получи грамота за отлично представяне.   

                

                                        

   

 

Baner1
baner2
baner3