Наши талантливи художнички отличени в изложбата "Водата е живот"

   

Рисунките на нашите чудесни художнички Габриела Кирова от  III "A" клас и Даниела Генова от II "A" клас бяха отличени и техните рисунки бяха включени в изложбата по повод 22 март – Световният ден на водата. За 16-та поредна година „ Водоснабдяване и канализация“ ЕАД- Бургас организира традиционна изложба за детски рисунки под наслов „Водата е живот“. В надпреварата участваха деца на възраст от 3 до 16 години. Общият брой на рисунките тази година е 280, като 53 от тях бяха показани на изложбата в Дружеството на художниците.

     Всички включени в изложбата бяха наградени  и получиха подаръци от ръцете на специалните гости, удостоили с присъствието си това чудесно събитие.  На изложбата присъстваха Руска Бояджиева, зам.-кмет на Бургас с ресор „Европейски политики и околна среда“, Валентин Люцканов, главен секретар на Областна администрация Бургас, инж. Ганчо Тенев, изпълнителен директор на ВиК-Бургас, Йоанис Партениотис, председател на борда на директорите на „ВиК“ЕАД-Бургас и общински съветници.

    Честито на малките големи художнички, на техните учители и на Ръководството на ОУ "Георги Бенковски".

        Талантът е дар, който се отглежда, а в ОУ"Георги Бенковски" знаят как се прави това. Милена Димитрова

             

Първокласници с футболна победа

     Футболен клуб „Бургас спорт” спечели трето място на Националния турнир „Футболни звезди на България”, провел се през уикенда . Състезаващи се за клуба са нашите първокласници Асен Аргиров, Калоян Недев, Ангел Недев и Петър Донев.

    В надпреварата са взели участие 12 отбора от Варна, Пловдив, Бургас и Ст. Загора. След три победи в групата, момчетата, носещи фланелката на футболен клуб „Бургас спорт”, се класираха на полуфинал, който за съжаление бе загубен. На малкия финал за трето и четвърто място те победиха Локомотив Пловдив с 3:1.

     Футболният турнир бе организиран от ДФК „Звездичка” и премина под егидата на Община Бургас.

    Поздравления за Калоян, Асен, Ангел и Петър!

Отлично представяне на Тодор и Сияна

  

    Нашите първокласници Тодор Митев и Сияна Петкова се представиха отлично на едно от най-трудните математически състезания в Бургас "Академик Никола Обрешков". На двете деца бяха връчени грамоти по време на официална церемония в Природоматематическата гимназия.

    Поздравления за Тодор и Сияна!

Достойно представяне във Втория предварителен кръг на състезанието "Стъпала на знанието"

   

Грамоти за достойно представяне и показани трайни знания по БЕЛ получиха учениците от ОУ „Г. Бенковски” за участието си във Втория предварителен кръг на състезанието по български език и литература „Стъпала на знанието”.

    Отлично представяне имаме в лицето на седмокласничките - Силвана Иванова, Василена Илчева, Емануела Манчева, Диляна Донева, Катрин Петрова и Тереза Манолова. Заслужено в челните редици са шестокласниците - Георги Василев, Стефани, Петкова, Рени Николова, Христина Белчева, Станислава Тодорова, Соня Петкова и Катерина Йорданова и петокласничките Маргарита Пенова и Андрея Николова. Достойни места сред връстниците си са заели Ивет Кунчева, Даниел, Георгиев, Кристина Недева, Маргарита Соколовна, Алмира Абишева, Игор Шуленин, Селин Асенова, Елица Колева и Димитър Баев.

    В надпреварата участваха ученици от цяла България от 5. до 12. клас. Състезанието, което е подкрепено от Министерството на образованието и от Славянския факултет на Софийски университет, се организира по Програма „Стъпала на знанието“ на Сдружение „10 книги“. Във финалното състезание, което е през пролетта, ще вземат участие всички, които са показали максимален резултат в двата предварителни кръга.

    В Първия предварителен кръг учениците решаваха тест, а във Втория петокласниците писаха съчинение описание, шестокласниците разсъждаваха върху житейски проблем, а седмокласниците преразказваха непознат текст.

     Поздравления за всички участници в литературната надпревара!

Трето място за третокласничката Габриела Кирова в конкурса за рисунка на тема: "3 март 1878. Свободата и нейните герои"

   Третокласничката Габриела Кирова, която посещава рисувалня "Елфина" в училището, е класирана на трето място в нейната възрастова група в конкурса „3 март – свободата и нейните герои“. Конкурсът е част от кампанията на БНР – Бургас „140 години свобода“, посветена на бележитата годишнина от Освобождението на България. 

    Компетентно жури отличи победителите, по трима за всяка възрастова група, между 90 рисунки на деца от град Бургас и региона. Те ще получат наградите си по време на празничния концерт, който БНР – Бургас организира по повод националния празник. Концертът ще се състои на 1 март от 18 ч. В същия ден рисунките на всички участници ще могат да бъдат разгледани във фоайето на Дома на НХК.

     Браво, Габи! Пожелаваме ти още много отличия!

Baner1
baner2
baner3