Иновативно училище

Електронен дневник

Закуска 1-4 клас

Електронен стол

Проект "Образование за утрешния ден"

Еразъм +

Проект "Равен достъп"

Проект "Равен достъп"

Проект “Бургас и морето”

“Бургас и морето”

 

Алманах “Бургас и морето”

 

 

Програмата включва теоретични и практически занятия за изучаване и опознаване на град Бургас с неговата история, културни и природни забележителности, с неговата неповторимост и многообразие, с възможностите, които предоставя на своите жители.

Основни цели

 

1. Да се развиват умения за събиране, систематизиране и използване на информация от различни източници.

 

2. Да се стимулират творческите възможности на учениците за създаване на творби от различни видове изкуства.

 

3. Изучаването на историята на родния край да създаде у участниците усещане за принадлежност към общност с вековни традиции и ценности.

 

4. Запознаването със съвременния живот в града да изгради у подрастващите увереност, че Бургас им дава възможности за пълноценен живот и реализация, както и самочувствие на пълноправни членове на европейската общност.

 

5. Запознаването с екологичните особености и проблеми на района да възпита отговорност към опазването на природата.

 

Участници: Васил Георгиев, Диана Ралева, Иван Иванов, Малак Туме, Росен Вълчев, Симона Станева, Теодор Здравков, Поля Янева, Галя Атанасова, Георги Велков, Георги Георгиев, Джулиана Гочева, Кристиян Георгиев, Маргарита Христова, Мария Иванова, Силви Попова, Ясен Димитров (ученици от VIА и VIБ клас на ОУ “Г.Бенковски” – Бургас).

 

Ръководител – г-жа Анета Димитрова

 

*Снимки от най-вълнуващите сбирки и мероприятия можете да видите в албума на клуб Бургас и морето в ГАЛЕРИЯ.*

Конкурса за опазване на околната среда „Мисли зелено“

Проектът на ОУ „Георги Бенковски” за създаване на училищна станция за компостиране на отпадъци спечели поощрителна награда от 2000 лв. от „Кроношпан България“. Възпитаниците на училището бяха отличени от организаторите заради интересната идея и визия за „зелено“ бъдеще. Със своето решение ръководството на „Кроношпан България“ пожела да подкрепи усилията на подрастващите еколози, чието предложение остана само на 4 точки от първите три проекта.

Днес „Кроношпан“ награди екипите, които спечелиха тазгодишното издание на конкурса за опазване на околната среда „Мисли зелено“. 12 са училищата, които се включиха в инициативата. Три проекта получиха финансиране от 5 хиляди лева.

ОУ „Георги Бенковски” е едно от най-зелените в Бургас, а целта е децата да изработват биотор за растенията, които отглеждат в Еколабораторията на открито и училищния двор .

Проект “Училищни медии”

“Училищни медии”

През учебната 2011/2012 г. благодарение на Проект УСПЕХ се сбъдна една от мечтите ни – да имаме свой училищен вестник. Създадохме го с много любов и го нарекохме *“Междучасие” *. В него пишем и обсъждаме онова, което ни вълнува. Тук ще намерят място за изява всички, които имат какво да кажат или имат въпроси, отправени към различните ни рубрики.Онези, които са се срещали с трепета на вдъхновението и имат творчески талант – нека изпращат своите творби без страх. Ако рисувате – изпратете снимки или сканирайте рисунките си. Ние ще се опитаме да разкрием живота в училище такъв, какъвто го виждаме всеки ден, а всъщност не го познаваме докрай. Ще ви предлагаме полезна, но и любопитна информация и много забавление. Екипът на вестника благодари на всички ученици, учители и ръководители на извънкласни форми, които ни предоставиха свои материали за публикуване.

 

Редакционен екип: Делян, Йоанна, Стефани, Павел, Жечо, Невена, Михаела, Ралица, Габриела, Сияна, Георги, Димо, Павлина, Диана, Ирена, Мария, Катерина

 

Ръководител: Янка Вълканова, ст. преподавател по Български език и литература

 

До нови срещи!

 

Екип медии

 

Училищен вестник

Вестник - Брой 1

Вестник - Брой 2

Вестник - Брой 3

Вестник - Брой 4

Вестник - Брой 5

Вестник - Брой 6

 

"В света на плетивото"

"В света на плетивото" - представителна изява на клуба по проект "Твоят час". Ръководител на клуба е г-жа Зенгинова.