Електронен дневник

Иновативно училище

Електронен стол

Уча.се

Moodle

Учители и ученици на ОУ "Г. Бенковски" наблюдаваха иновативни педагогически практики в карловското СУ „В. Левски“

Учители и ученици от ОУ „Георги Бенковски“ от 23.10.2019 г. до 25.10.2019 г. бяха на посещение в СУ „Васил Левски“, гр. Карлово по повод обмен на иновационни практики по НП „Иновации в действие“.

Те наблюдаваха изнесено занятие в детския отдел на Общинска библиотека „Д-р Иван Богоров“ с ученици от 2-ри клас с учител Елена Куртева по проектно-базирано обучение.

Представителите на нашето училище присъстваха и на открит урок по математика на ученици от 7В и 7Г клас, който съчета в себе си математика и спортно ориентиране. Урокът бе проведен пред паметника на Васил Левски. В него взеха участие и нашите ученици, които се представиха достойно. По-късно през деня те участваха и в иновативните часове „Основи на програмирането 5. и 6. клас“ с г-жа Ирина Найденова и с г-жа Ирена Арабаджиева.

В организирания семинар на тема „Обмяна на иновативни практики“ нашето училище представи кратка презентация , с която запозна колегите от Карлово с материално-техническата ни база и с иновативните ни програми, благодарение на които от тази учебна година, 2019-2020 г., е Иновативно училище. От своя страна, колегите ни представиха техните иновации, в които участват ученици от 5-ти и 6-ти клас.
Домакините бяха подготвили богата образователно-развлекателна програма, включваща посещение на Историческия музей, къщата-музей на Васил Левски, Патевата къща, Бухаловия хан, къщата на Райно Попович, където децата имаха възможност да изработят сами свитъци, направени на печатна преса, която е на над 100 години.

През целия престой в Карлово нашите ученици бяха в компанията на свои съученици от карловското училище, с които изградиха приятелски отношения.

Ръководството на ОУ „Георги Бенковски“ изразява своята най-искрена благодарност към директора г-жа Мариана Манчева и целия колектив на СУ “Васил Левски“, гр. Карлово за възможността да наблюдават иновативни педагогически практики, за интересния , поучителен, образователен и изключително приятен прием.

До близки срещи, колеги.

Baner1
baner2
baner3