Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Първият учебен ден - тържество на духа и знанието!

  • Публикувана на Понеделник, 16 Септември 2019 11:23

Първият учебен ден е празник, посветен на тържеството на духа и знанието!

Пристъпването на училищния праг в началото на учебната година е вълнуващо за всеки ученик. 15 септември носи символиката на началото, на лъча, който ти посочва пътя към знанието, на оня пламък, който те кара да се впуснеш в приключението, наречено училищен живот.

С тържество по случай Първия учебен ден и водосвет за здраве започна учебната 2019/2020 година в ОУ „Георги Бенковски”. Официален гост на празника бе народният представител – Ивелина Василева, която е председател на Комисията по околна среда и водите в НС. Г-жа Василева е и бивш наш възпитаник. Тя заедно с директора на училището –г-н Петко Георгиев връчиха символичния ключ на знанието на първокласниците.

Поздравителни адреси по повод Първия учебен ден получихме от министъра на образованието и науката- г-н Красимир Вълчев, от председателя на Комисията по образованието и науката – Милена Дамянова , от областния управител г-н Вълчо Чолаков, от зам.-областния управител проф. Севдалина Турманова и от началника на РУО Бургас – инж. Виолета Илиева.

На добър час на всички ученици в ОУ „Георги Бенковски”! Успешна учебна година!

Ето как протече поетично-музикалната ни програма днес в снимков материал.

 

Baner1
baner2
baner3