Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Кметът: ОУ "Г. Бенковски" прави впечатление с позитивизма и резултатите на учениците

Големите успехи, постигнати от учениците на ОУ „Георги Бенковски” през изминалата учебна година, бе поводът кметът Димитър Николов да посети нашето училище. Той бе придружен от ресорния заместник кмет г-жа Ананиева.

„ОУ „Г. Бенковски” ни направи голямо впечатление с позитивизма и резултатите, които показват възпитаниците му”- заяви бургаският градоначалник. Той поиска да чуе от учителите мнения и конкретни предложения, отнасящи се до облекчаване административната тежест в училище, които да постави пред министъра на образованието.

Кметът заяви, че до няколко седмици започва реализирането на първата фаза от Проекта за облагородяване на училищния ни двор. Бяха поставени въпроси, свързани с материалната база и по-конкретно обновяване на радиаторите. Засегнат бе и проблемът с паркоместата пред учебното заведение.

„Бургас има качествена мрежа от училища, хора и потенциал. По тази причина повече ресурси трябва да отиват в образованието”- категоричен бе Николов. Той сподели, че трупа впечатления от други модели на образование по света, за да ги приложим у нас. Като добра практика кметът посочи Уругвай и Финландия. „Трябва да вземем най-доброто и да го поставим на местна почва” – каза Николов.

Той говори още за проекта „Първокласно начало” на Община Бургас, който тази есен ще предложи изцяло нови класни стаи на първолаците в бургаските училища. За да извлече най-доброто от опита на бургаските учители и да го съчетае с нови идеи Община Бургас организира по проекта конференция на 14 и 15 юни.

Baner1
baner2
baner3