Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Нашето училище се включи в "Рециклирай с фантазия"

Деца от ОУ „Г. Бенковски” взеха участие днес в Първи фестивал на рециклирането в Бургас, който минава под мотото „Рециклирай с фантазия”, организиран от Община Бургас. Момчетата и момичетата изслушаха лекция на открито на тема „Рециклиране и опазване на околната среда”, след което се включиха във викторина и игри. На проявата пред Експо център „Флора” присъства народният представител и експерт по европроекти Ивелина Василева. Г-жа Василева поздрави нашите ученици и им сподели, че е бивш възпитаник на ОУ „Георги Бенковски”. Малчуганите бяха поздравени и от Доротея Янакиева – старши експерт в Община Бургас, отдел "Инвестиционни проекти", която само преди дни връчи на директора на ОУ „Г. Бенковски” наградния чек за спечеленото първото място от тазгодишния конкурс на Кроношпан „Мисли зелено“.

В рамките на фестивала „Рециклирай с фантазия” жителите и гостите на Бургас ще могат да видят в къща-музей "Георги Баев" изложба на бургаски художници, чиито произведенията са изработени изцяло от рециклирани материали. В близост до Графичната база е монтирана конструкция с формата на риба, в която се събират празни пластмасови бутилки.

Вечерта ще завърши с джънк парти с ревю на шикозни тоалети от рециклирани материали. Повече за тази проява може да видите на страницата на община Бургас:
https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/38648

Фестивалът „Рециклирай с фантазия” е в рамките на Зелени дни в Бургас, които са част от екоинициативата на Европейската комисия.

Baner1
baner2
baner3