Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Третокласници донесоха три сребърни и два бронзови медала от езиково състезание

Три сребърни и два бронзови медала спечелиха наши третокласници от състезанието "Език свещен на моите деди". За знанията си по български език сребро получиха Симона Димитрова, Дарина Христова, Калоян Терзиев, а бронзът отиде при Уляна Методиевна и Петя Тодорова. С поощрителни награди са Стефан Марков, Виктор Тодоров, Димитър Илиев, Дария Георгиева, Аслъ Алиосман, Александър Бондар, Ангелина Теплухина. Децата, спечелили второ място, са наградени с еднодневна екскурзия до Карлово и Сопот. За второто си място нашите третокласници получиха книги. На награждаването присъства кметът на Бургас Димитър Николов.

Състезанието се проведе под формата на тест с продължителност за решаването му 60 минути. Тестът се състоеше от езикови задачи по учебния предмет "Български език и литература" от учебното съдържание за III клас и бе съобразен с учебната програма на Министерството на образованието и науката.

Тестовете бяха предоставени от Община Бургас и изготвени от екип от преподаватели от Бургаски свободен университет.

Езиковата надпревара целеше да се демонстрират усвоените знания и умения по български език в условията на съревнование, да се стимулира практическото приложение на знания в нови и различни от познатите ситуации, да се повиши грамотността на учениците и тяхната езикова култура, да се насърчи и поощри увереност в силите и любознателност към допълнителни страни на учебното съдържание по български език и литература.

Тържественото награждаване на участниците се проведе на открита сцена "Охлюва" в Морската градина.

Честито на нашите третокласници, представили се достойно на това езиково състезание!

Baner1
baner2
baner3