Електронен дневник

Уча.се

Moodle

"Училище за по-здрави деца" и при нас

Първи и Втори модул от поредицата „Училище за по-здрави деца” бе презентиран и дискутиран от ученици в 3. „а” и 2. „а” клас в ОУ „Георги Бенковски”.

Основните послания, които първият модул „Хапвай питателна и разнообразна храна“ предаде на децата, са колко е важно да приемат различни храни, за да бъдат здрави, силни и щастливи. Пред третокласниците г-жа Марияна Атанасова разказа за различните хранителни вещества и в коя храна могат да бъдат открити те.

Вторият модул, презентиран от г-жа Розина Вангелова, спомогна на малките второкласници да се научат как да управляват своите хранителни порции, а именно с какво и по колко да се хранят. Най-важната цел на този модул бе да разкаже на децата колко е важно в чиниите им да има разнообразни храни, които да им осигурят необходимите белтъчини, мазнини и въглехидрати, за да бъдат изпълнени с енергия през целия ден.

Шестият модул "Играй активно със своя домашен любимец" бе посветен на четириногите приятели. Занятието бе проведено пред 4. „а” клас от г-жа Деница Калудова. Модулът включваше информация за котки и кучета, разказана по забавен начин, така че да възпита децата, обучавайки ги на правилното поведение към домашните любимци. Всички с интерес изгледаха презентационния клип към урока, участваха в игрите и изработиха маски, според желанието си( котка или куче).

 

Ето и снимков материал от полезните занятия : 4. "а" клас ;   3. "а" клас  ;   2. "а" клас

 

 

Baner1
baner2
baner3