Moodle

В Литературен клуб-читалня "Малкият принц" с Теодора Вълева

    

 

      Днес в Литературен клуб-читалня "Малкият принц" се състоя и първата организирана среща на деца от ОУ "Георги Бенковски" гр. Бургас с бургаската авторка на детска литература Теодора Вълева.

      Теодора Вълева е от град Бургас. От малка обича да пише и издава първата си книга на 18г. Пише поезия. Издадени книги: “Дар” (лирика, 1999 г.), “Родена в сълза” (лирика, 2000 г.), “Сърцето има тайни” (лирика, 2015 г.), “Приказките на мама” (стихове за деца, 2016 г.), “Новите приказки на мама” (стихове за деца, 2016 г.), “Приказен календар” (в съавторство с Цветослава Христанова, стихове за деца, 2016 г.), “Женска наздравица” (лирика, 2017 г.); "Зад пъстрото перденце се учило детенце"; "В нашите детски очички колко вълшебно е всичко". Наскоро тя издаде и първия си диск с детски песнички, по неин текст. На срещата присъства и представител на издателство "Архимед".

     Четенето и срещата преминаха изключително вълнуващо както за децата, така и за самата авторка. Малчуганите преоткриха магията на стиховете, а самата Теди бе удовлетворена и ентусиазирана от това, че успя да предаде емоцията и магията на детската литература. Накрая всички деца получиха подарък от издателството - детски календар със стихчета.

   Съитието бе отразено и от "Канал 0". Вижте тук!

    

Baner1
baner2
baner3