Moodle

Достойно представяне на отбора ни във викторината "Аз съм българче" 2018 г.

      Карина Венева, Веселин Николов и Даниел Георгиев от V клас представиха изключително достойно ОУ „Георги Бенковски” в ученическата викторина „Аз съм българче” , посветена на 140 години от Руско-турската освободителна война, 145 години от гибелта на Левски и 170 години от рождението на Христо Ботев.

    Викторината, която бе организирана от Центъра за подкрепа на личностното развитие към Община Бургас, имаше за цел да допринесе за формиране на патриотичното възпитание на подрастващите, както и да разшири знанията на учениците за националната история.

     В представителната проява се включиха ученици от много бургаски училища, но нашият екип спечели симпатиите на присъстващите не само със знания, но и с патос и с емоционално присъствие. Карина, Даниел и Веселин, чийто отбор носеше името „Бенковчета”, преминаха през няколко кръга , посветени на националните герои и родния край. В частта разказ по картина екипът ни говори за картината на Димитър Гюдженов - "Слизането на Ботевата чета от кораба "Радецки" на козлодуйския бряг".

    Поздравления за тримата наши ученици и техния учител по история г-жа Зенгинова, която ги подготви за представителната проява, състояла се в навечерието на Националния празник – 3 март.

Baner1
baner2
baner3