Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Ден на отворените врати в ОУ "Г. Бенковски"

Днес бе Ден на отворените врати в ОУ „Георги Бенковски”. Малчугани от ОДЗ „Звездица Зорница” Бургас посетиха нашето училище, за да видят и усетят какво е да си ученик. Те влязоха в класните стаи на четвъртокласниците и твориха заедно с тях. Изгледаха с удоволствие пиесата „Пролетна сценка” и аплодираха музикалните изпълнения на по-големите момчета и момичета. „Беше един вълнуващ и незабравим ден”, коментираха в края на посещението си децата от „Звездица Зорница”.

През целия ден родители на бъдещи първокласници имаха възможността да разгледат материалната база на ОУ „Георги Бенковски” и да се потопят в училищната атмосфера.

В 4. "б" с нетърпение всяко дете очаква своя ден

Интересна инициатива започна в 4. „б” клас. След пролетната ваканция всеки учебен ден е отреден за специален за някое от децата. Вече такива дни са имали Никола, Константин и Мирела. Освен че разказват за любимите си хобита и това какво харесват, избраните деца приготвят заедно с родителите си вкусни лакомства, за да почерпят съучениците си. Момчетата и момичетата от 4. „б” клас с нетърпение очакват своя миг на изява пред класа.

Седмокласници влязоха в ролята на учители, за да разкажат за Търновската конституция

Седмокласници представиха пред четвъртокласници и съучениците си от прогимназията презентация във връзка с отбелязване на 140 години от приемането на Търновската конституция. Конституция, отразяваща свободния и демократичен дух на българския народ. По-малките научиха къде и кога е създадена Търновската конституция и че нейната цел е била да закрепи юридически социално-икономическите и политическите изменения в българското общество след Освобождението през 1878 г. Новаторска и прогресивна за времето си и с либерален характер, Търновската конституция утвърждава принципа на личната неприкосновеност. След презентацията учениците отговаряха на въпроси, касаещи факти от изгледания материал.

И в днешно време познаването на конституцията и отстояването на правата на всеки гражданин е предпоставка за активно гражданско общество.

По инициатива и покана на Община Бургас, от 3 до 8 май в нашия град ще гостуват оригиналите на Търновската и Сребърната конституция. Те ще бъдат изложени в Културен център "Морско казино".

Подробности за инициативата може да прочетете тук:  https://www.burgas.bg/bg/news/details/1/38111?fbclid=IwAR0hoSwFORdKelnONaksii4wXmYkmvCyLb920RklurRrytPdHVZ2ttTNtpw

Пъвокласници показаха знания за етикет на масата

Със забавни игри и демонстрации първокласниците на ОУ „Г.Бенковски” отбелязаха Седмицата на здравословното хранене, която преминава под мотото "Етикет и естетика на масата - златни правила по време на хранене" .

Пред ръководството на учебното заведение и своите учители малчуганите показаха знания за правилата на поведение и обноските, които трябва да се спазват на масата. Те получиха от класните си ръководители и ценни съвети.

В края на мероприятието децата бяха възнаградени за старанието си с подаръци – спортни пособия.

Надежда от 4. "в" първа на Държавно първенство по олимпийско карате

Четвъртокласничката Надежда Атанасова, която тренира в карате клуб "Никон", грабна златото в нейната възрастова група на Държавно първенство по олимпийско карате в София. Бургаският клон на клуба се представи на първенството от трима състезатели, сред които и Надя. В надпреварата, провела се на 5 и 6 април, взеха участие 510 участници от 33 клуба.

Поздравяваме Надежда за отличното представяне! Желаем й много успехи!

Baner1
baner2
baner3