Електронен дневник

Уча.се

Moodle

"Здрав бъди с добри храни"

В групата „Здрав бъди с добри храни“ децата се запознаха с основните принципи на здравословното хранене като основа на здравословния начин на живот. Учениците разшириха знанията си за правилното хранене и последствията от консумацията на нездравословни храни. Осъзнаха, че спортът и изграждането на хигиенни навици са важна част от здравословния начин на живот. По време на представителните изяви на групата присъстваха родители и съученици. Участниците в проекта изложиха пред своите гости знанията си за здравословното хранене. А гостите, от своя страна, ги почерпиха с вкусни здравословни храни.

Деца повишиха екологичната си култура в клуб „Природата – нашия общ дом“

В групата по интереси „Природата – нашия общ дом“ децата повишиха нивото на ключовите си компетенции по природните науки.С помощта на творчески задачи и стимулирайки екипната дейност, у децата се повиши социалната адаптация, обществената активност и интеграция. Запознаването със защитените растителни и животински видове в родния край се разшириха знанията на учениците и се повиши екологичната им култура.С огромно желание, интерес и изключителна активност момчетата и момичетата участваха в обучението. Учениците придобиха изследователски и практически умения относно спазване правилата за съвместна работа в общността. Повишиха значително здравната си култура като част от екокултурата.

На вниманието на седмокласниците и техните родители!

Вижте как и къде може да се запознаете с проверените и оценени изпитни работи от НВО и изпитите за проверка на способностите; Подаването на заявление за участие в първи и трети етап на класиране и статистиката от изпитните работи:
http://www.rioburgas.org/-v-.html

Ниа Апостолова и Петър Донев с медали от финала на "Математика без граници"

Ниа Апостолова, която идната учебна година ще бъде в четвърти клас, спечели сребърен медал от финалния кръг на международния турнир "Математика без граници". Бъдещият третокласник Петър Донев се класира на трето място на математическото състезание и получи бронзов медал.

С награждаването на победителите в амфитеатъра на Несебър официално приключи Международното състезание „Математика без граници”, което събра 1200 участници от 1-ви до 12-ти клас от 15 държави. Освен България на финала т.г. имаше представители на Словения, Укройна, Азербайджан, Виетнам, Иран, Казахстан, Македония, Малта, Русия, Румъния, Турция, Узбекистан, Филипините.

Честито на нашите победители! Браво на Ниа и Петър!

Първи стъпки в програмирането на децата в ОУ "Г. Бенковски"

Първи стъпки в програмирането на децата в ОУ "Георги Бенковски" с "Работилница по програмиране"

Първокласниците научиха, че програмирането не е трудно, а един лесен, разнообразен и интерактивен начин на учене чрез игра. За да се програмира със Scratch или Code, не са нужни предварителна подготовка и познания по език за програмиране, тъй като програмите се изграждат с помощта на шарени блокчета, подобно на пъзел. Създавайки и споделяйки задачите и проектите, учениците развиха алгоритмично и творческо мислене, a през месец октомври ще вземат участие в Европейската седмица на програмирането.

https://codeweek.eu/view/210345/rabotilnitsa-po-programirane

Baner1
baner2
baner3