Електронен дневник

Уча.се

Moodle

Първокласници показаха знания за здравословния начин на хранене в щафетни игри

Първокласниците на ОУ “Г. Бенковски” се включиха днес в поредната инициатива за здравословното хранене на Община Бургас. Проявата премина под наслов „Зеленчуци и плодове в есен златна, благодатна“.

Момчетата и момичетата от І „а”, І „б” и І „в” клас участваха в забавни игри със състезателен характер, организирани от техните учители, в присъствието на медицинско лице. Малчуганите успяха да отделят плодовете от зеленчуците, както и да разграничат здравословните от нездравословните храни. Всички деца знаеха колко полезни за организма са доматите, пипера, краставиците, ябълките, гроздето, банана и авокадото. Със завързани очи те разпознаваха по вкуса различни плодове.

В края на състезанието най-малките ученици на ОУ „Г. Бенковски” получиха спортни пособия /топки, шах, комплекти федербал, въжета/, които им бяха връчени от ръководството на училището. Наградите, както и кулинарното облекло, с което децата участваха в щафетните игри, бяха осигурени от фирма „Тодорка Йорданова” ЕООД. Благодарим сърдечно на фирмата, осигурила наградите!

Baner1
baner2
baner3